İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) koordinesinde çeşitli kentlerde, trafik kazalarının azaltılması için yürütülen proje kapsamında Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Erzincan-Sivas karayolunda uygulama gerçekleştirildi.

Trafik kazalarının en alt seviyeye indirilmesi, sürücülerin bilinçlendirilmesi ve kural ihlallerinin azaltılması için gerçekleştirilen uygulamada, sürücü ve yolcuların trafik kurallarına uyup uymadıkları denetlendi.

Denetimlerde trafikte kural ihlali yapan sürücülerin yanı sıra cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmadıkları tespit edilen yolcular, karayolu kenarında oluşturulup "yaşam tüneli" adı verilen çadıra davet edildi.

Sürücü ve yolculara burada polislerce olası trafik kazaları ya da trafik kurallarına uymamaları halinde trafikte karşılaşabilecekleri olumsuzluklar konusunda görseller eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafikte kurallara ısrarla uyulması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını önlemek amacıyla başlatılan bilgilendirme faaliyetlerinden biri de 'yaşam tüneli' projesidir. Bu proje kapsamında karayolunda seyir halinde bulunan vatandaşlarımızdan bir kısmını 'yaşam tüneli'ne davet ediyoruz. Yaşam tünelinde vatandaşlarımıza EGM'nin hazırladığı kural ihlallerini gösteren spot filmler izletip bilgi veriyoruz. Kısa filmlerimizde genellikle emniyet kemeri, kırımızı ışık ihlalleri ve araçta cep telefonu kullanımına ilişkin görüntüler yer alıyor. Trafikte hep birlikteyiz, kurallara uyulması halinde önlenen trafik kazalarıyla birlikte mutlu olacağız."

Kentte bir süre daha devam edecek uygulamada bilgi verilen sürücü ve yolcular, uygulama ve projeden memnuniyet duydukları aktardı.

Editör: Doğu Gazetesi