Limon, yaptığı açıklamada, her gün meydana gelen trafik kazalarında birçok kişinin hayatını kaybettiğini ya da yaralanma sonucu sakat kaldığını belirtti. Sürücülerden her zaman olduğu gibi bayramda da trafik kurallarına uymalarını isteyen Limon, dönüş yolundaki kazaların bir çoğunun yoğun trafik akışından kaynaklandığını ifade etti.
Bu durumda daha fazla dikkat gerektiğine değinen Limon, şunları söyledi: "Hızlı gitmek kazaya davetiye çıkarır. O yüzden dikkatli gitmekte fayda var. Malum, yollar yoğun olacak, bu nedenle yakın takipten de kaçınılması lazım. Yorgunluk ve beraberindeki uykusuzluk da kazaya davetiye çıkaran bir başka etken. Unutulmamalı ki yorgunluk ve uykusuzluk, trafikte büyük felaketlere neden olabilir. Cep telefonuyla konuşmak da kazalara davetiye çıkaran nedenlerden. Mecbur kalmadıkça telefonla konuşulmamalı, konuşulacaksa da aracı kenara çekip öyle konuşulmalı." "Gideceğimiz yere bir an önce kavuşalım derken, sevdiklerimizi üzmeyelim" diyen Limon, sürüş sırasında emniyet kemerinin mutlaka takılı olması gerektiğini vurguladı.
Limon, dönüş yolunda sadece sürücülere değil ilgili kurum ve kuruluşlara da büyük görevler düştüğünü anımsattı. Limon, gece yapılan yolculuklarda şoförlerin dikkatlerinin daha çabuk dağıldığını ve kaza riskinin arttığını, bu nedenle sürücülerin gündüz yola çıkmalarının güvenlik açısından daha uygun olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Doğu Gazetesi