Erzincan Taksim TOKİ sakinleri yüksek aidatlar nedeniyle şikâyetçi olduklarını bildirerek mağdur olduklarını, bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Taksim TOKİ Apartman sözcüleri grubu Başkanı Halit Koyun bu şikâyetlerini sürekli dile getirdiklerini belirterek; “Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim işletmeciliği ve Ticaret A.Ş site yönetimi işini yaparken yerinde yönetim yapmamakta ve atamış olduğu alelade bir yönetimle bizleri mağdur etmektedir. İlgili şirket tarafından site yönetimi olarak atanan kişiler sitelerimi doğru yönetmemekte, site yönetiminin yapması gereken başta temizlik olmak üzere asgari hizmeti dahi vermemekte ve ihtiyaçtan çok daha fazla tutarda bir aidat tahsili yapmaktır” dedi.

Halit Koyun konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; “Biz TOKİ tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen Erzincan İli, Taksim Mahallesi TOKİ konutları 1. Ve 2. Etap site sakinleri olarak 4 yıldır mağdur durumdayız.

 

Zira; konutlarımız tarafımıza teslim edildiğinden bu yana 4 yıldır site yönetimimizi Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş yapmaktır.

 

 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim işletmeciliği ve Ticaret A.Ş site yönetimi işini yaparken yerinden yönetim yapmamakta ve atamış olduğu alelade bir yönetimle bizleri mağdur etmektedir. İlgili şirket tarafından site yönetimi olarak atanan kişiler sitelerimi doğru yönetmemekte, site yönetiminin yapması gereken başta temizlik olmak üzere asgari hizmeti dahi vermemekte ve ihtiyaçtan çok daha fazla tutarda bir aidat tahsili yapmaktır.

 

 Bugün itibari ile itibarı ile sitelerimizin; başta temizlik olmak üzere, aydınlatma, çevre düzenlenmesi ve peyzaj, güvenlik gibi hizmetlerinin hiçbirisi asgari düzeyde dahi verilmemektedir. Bu duruma rağmen rağmen 560 adet dairenin bulunduğu büyük ölçekli bir sitede daire başı ortalama 84 TL aidat alınmaktadır. (1. Etap:88 TL, 2. Etap:80 TL.) Bu tutar yıllık bazda 564.480 TL’dir. Bu tutar ilgili şirket tarafından yönetim gideri olarak tahsil edilmekte ve sitelerimizin hiçbir ihtiyacı karşılanmamaktadır. Sayın Başkanlığınız tarafından mahallinde yapılacak bir keşifle başta temizlik olmak üzere, aydınlanma, çevre düzenlenmesi v.s hiçbir hizmetin yerine getirilmediği tespit edilecektir

 

Yukarıda anlatmış olduğumuz süreç gözetildiğinde site sakinleri olarak büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve ticaret A.Ş’ye ve bu şirketin atadığı yöneticilere defalarca yaptığımız sözlü ve Yazılı taleplere rağmen hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Gelinen nokta itibari ile mağduriyetimiz tahammül edilemez seviyelere ulaşmıştır.

    

Gerek yerleşik kanun uygulaması, gerek Sayın Başkanlığımızın toplu konutların sevk ve iradesine ilişkin çalışma prensipleri  ve gerekse de asgari vicdan gereğince mağduriyetimizin giderilmesi gerekmektedir.  Bugün itibari ile 2.000’in üzerinde nüfus mağdur durumdadır” dedi.   

 

 

Editör: Doğu Gazetesi