Tek gündem maddesi olan Erzincan'da kış turizminin canlandırılması için yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantı 3 saat sürdü. Toplantı da ERGAN DAĞI kayak tesislerinin dünyada sayılı pistler arasında yer aldığını dile getirdi.

Erzincanlılar yardımlaşma derneği başkanı Mustafa İLHAN toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında Ergan kayak tesislerinin gerek pist uzunluğu ve gerekse çığ riskinin çok düşük olması nedeniyle öne çıktığını belirterek; “Bizler memleketimizin gelişmesi ve özellikle kış turizminde katma değerini her geçen gün yükseltilmesi noktasında yapılacak tüm çalışmaların ve tanıtımların içerisinde yer alarak, Antalya'da bulunan turizmci hemşerilerimizle birlikte tanıtımını en iyi şekilde yaparak yerli ve yabancı turistleri bölgemize çekmenin gayreti içerisinde olacağız. Amacımız daha çok gelişen ve büyüyen bir kış turizmine katkıda bulunmaktır.

Erzincan'a yaptığımız son ziyaretimizde bu konuyu başta Erzincan valimiz olmak üzere yerel yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla görüşerek fikir alış verişinde bulunduk. Antalya'dan yürüteceğimiz çalışmalar ile de ERGAN DAĞI kayak tesislerimizi hızla tanınan bir merkez haline getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız'' dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi