Tercan İlçe Stadı’nda oynanan  1. Amatör Lig birinci hafta müsabakasında Tercan 17 Şubat Spor Erzincan Refahiye Sporu 3-1 yenerek lige galibiyet ile başladı.

Güzel bir havada maçın orta hakemi  Samet Yağcının başlama düdüğü ile başlayan maçın ilk dakikalarında iki takım birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar. Taraftarın desteğinin arkasına alan Tercan 17 Şubat Spor maçın ilk yarısında atak bir oyun sergiledi. Maçta kazanmayı daha çok isteyen ve bir çok pozisyona giren Tercan 17 şubat spor maçın 9. uncu dakikasında Yıldırım Abravcı'nın golüyle 1-0 öne geçerken, bu gol ilk yarınında skoru oldu.


     İkinci yarıya daha atak bir oyunla başlayana Tercan 17 şubat spor, maçın 53’üncü dakikasında Habil Karahan ile ikinci golü buldu durum 2-0 oldu. 73 dakikada penaltı kazanan Refahiye spor Selçuk Gökçünün penaltı golüyle durumu 2-1 yaptı. Maçın  bundan sonraki bölümlerinde baskısını arttıran Tercan 17 şubat spor 90+2 de Berke Şangilin gölüyle durumu 3-1 yaptı.

 Maçı Tercan 17 şubat spor Refahiye spor karşısında 3-1 kazanarak lige galibiyetle başlamış oldu.
Maç sonunda Tercan 17 şubat spor cephesinde büyük sevinç yaşanırken, Tercan 17 şubat spor Kulübü Başkanı Ömer Macit oyuncularını tek tek tebrik etti.

     Maçı Orta Hakemi Samet Yağcı, yardımcılıklarını ise Yusuf Kenan Çakmak ve Uday Canatan yaptılar.

Editör: Doğu Gazetesi