Tercan İlçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Coşkuyla Kutlandı.

Demokrasi zaferinin altıncı yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tercan’da da coşkuyla kutlandı. Saat 20:15’ te Hükümet Konağı önünde Kaymakam Musa Kazım Çelik ve Eşi Sabah Çelik, Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin ve kamu kurum, kuruluşların müdürleri ve personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve vatandaşların katılımı ile tören alanına “Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi.

20:30’da Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, İlçe Müftüsü Hekim Şahin’ in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Akabinde protokol konuşmalarına geçildi, Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin’ in konuşmasından sonra Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ ın masajları okundu ve son olarak Kaymakam Musa Kazım Çelik bir konuşma yaptı.

Kaymakam Musa Kazım Çelik yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz hain ve kalleş darbe kalkışmasının 6. Yıl dönümünde Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz, 15 Temmuz yeniden dirilişin yeniden şahlanışın destanı, 15 Temmuz hain ve alçak darbe kalkışmasında 252 vatandaşımız şehit ve 2193 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimizden bir tanesi de Tercanlı hemşehrimiz Recep Gündüz kardeşimizdi. Başta Recep Gündüz kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz, birileri ekmek kuyruğunda, ATM kuyruğunda iken Ömer Halisdemir’ ler Yasin’ ler Recep Gündüz’ ler gövdelerini siper etti saklanmadı mücadele etti, bu ülke için, bu bayrak için ezansız kalmayalım, vatansız kalmayalım diye hakka yürüdü kardeşlerimiz, Rabbim mekânlarını cennet eylesin İnşallah, “Halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyorum” diyerek, ölümü göze alarak, ülkesini sahipsiz bırakmayan, vatan hainlerine inat “Öleceksek adam gibi ölelim” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın milli duruşu; darbe kalkışmasının önlenmesinin en büyük nedeniydi. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Yeni Türkiye’de umutlu, ümitli, güçlü, müreffeh, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz İnşallah, üç tarafı denizlerle dört tarafı hainlerle çevrili olan güzel vatanımızda birlik ve beraberliğimize kardeşlimize kast edenlere karşı her daim yekvücut olmalıyız, çünkü unutmamalıyız ki Türkiye’miz bizlerin son kalesidir.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın ulusa seslenişi meydanda kurulan dev ekranda canlı olarak izletildi. Recep Tayyip Erdoğan’ ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz sinevizyon gösterilerine geçildi.

Son olarak15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’ de tüm camilerde salaların okunmasının ardından program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi