Erzincan Kan Merkezi Müdürlüğü ekiplerinin Erzincan Üniversitesi çeşitli birimlerinde kan bağışı toplama çalışmaları sürüyor. Kızılay görevlileri, 4 günde yaklaşık 240 ünite kan bağışı yapıldığı öğrenilen Erzincan Meslek Yüksekokulundaki kan toplama çalışmalarının ardından Tercan Meslek Yüksekokuluna geçtiler. Tercan Meslek Yüksekokulunda 10.00-16.00 saatleri arasında 1 gün süreyle açık kalan kan bağışı stantlarında toplam 50 ünite kan toplandı. Öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğu kan bağışı standlarında Erzincan Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğünün 4 kan alma uzmanı, 1 doktor, 1 organizasyon sorumlusu ve 1 yardımcı personelden oluşan 7 kişilik ekibi, gün boyu öğrencilere hem kan bağışında bulunmanın faydalarını anlattı, hem de kan verebilme koşullarını karşılayanların kan bağışlarını kabul etti.
       Erzincan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer, kan bağışlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’Üniversitenin merkezdeki birimlerinde olduğu kadar ilçelerdeki birimlerinde de yoğun ilgiyle karşılaştık, Tercan MYO öğrencileri de kan bağışı konusunda oldukça duyarlı davrandılar, başta Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu olmak üzere hem Üniversite ve Tercan MYO yönetimine, hem de kan bağışı konusunda duyarlılık gösteren üniversite öğrencilerine teşekkkür ediyoruz’’ dedi. Kan verme noktasında kış aylarının uygun aylar olduğuna dikkat çeken Dr. Üzer, ‘’Özellikle kış aylarında bağışıklıktan sorumlu hücreler yenilendiği için kan vermek vücut savunmasında etkin koruma sağlar. Kış ayları kan vermede uygun aylardır’’ diye konuştu.
      Öte yandan kan bağışları sırasında hangi taraftar grubunun daha fazla kan bağışında bulunduğunun tespiti amacıyla kan bağışında bulunmak isteyenlerden, taraftarı olduğu takımları da belirtmeleri isteniyor. Erzincan’da son istatistiki verilere göre şu ana kadar en fazla kan bağışında bulunan taraftar gurubunun Galatasaraylı taraftarlar olduğu, ikinci sırada ise Fenerbahçeli taraftarların yer aldığı öğrenildi. 
Editör: Doğu Gazetesi