Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti’nin onurlu mücadelesinin yeniden doğuşunun şanlı destanı, vatan-millet sevgisi, hürriyet simgesi, moral gücü ve milletin istiklal sevgisi ile dopdolu olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 101. Yıldönümü münasebetiyle Mamahatun 17 Şubat Ortaokulu Konferans salonunda program düzenlendi.

Düzenlenen programa Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 12 Mart’ın tarihçesi, İstiklal Marşının yazılışını anlatan video gösterimi, şiirlerin okunması, Şehit Recep Gündüz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı “Parçalardan Oluşan Bir Bütündür Mehmet Akif” Temalı video çalışması, oratoryo sunumu, yemin metninin okunması ve aziz vatanımız için canını feda eden şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi. Ayrıca programda Şehit Recep Gündüz Anadolu İmam Hatip Lisesi' nin düzenlediği " İstikal Marşı’ nı Güzel Okuma Yarışması " birincilerine ödülleri Sayın Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik tarafından verildi.

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilişinin yıl dönümü nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle andığını dile getiren Kaymakam Musa Kazım Çelik, düzenlenen programda görev alan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek programdan ayrıldı.

Editör: Doğu Gazetesi