17 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen etkinliklere Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Tercan Kaymakamı Osman Güven, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, askeri ve sivil erkân, siyasi pati temsilcileri ile Tercanlı vatandaşlar katıldılar.
Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenler şehrin kurtuluşunun temsili olarak canlandırılmasının ardından, Erzincan Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile devam etti.
Günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yapan Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz "17 Şubat 1918 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte Tercanlıların göstermiş olduğu direniş tarih boyunca bizlere gurur tablosu olmuştur. Bizlere bu toprakları kazanan o milli ruh tarih boyunca var oldu ve var olacaktık."dedi 
Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır "Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşundan 4 gün sonra, güzel Tercan ilçemizin düşman işgalinden, Ermeni ve Rus mezaliminden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü haklı bir onur ve gurur ile yaşıyoruz. Bu toprakları bize vatan yapan, gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizi, ecdadımızı, saygı minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler, üzerinde yaşadıkları toprakları namusu gibi gören şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Bunun  ile ne kadar gurur duysak azdır. Geçmişte kurtuluş mücadelesi bitmiş olabilir ancak günümüzde bitmemiş ve bitmeyecektir" dedi.
Çakır Tercan'da Esnaf Ziyaretinde Bulundu
Kurtuluş etkinlikleri akabinde ilçede bulunan kamu kurumlarını ve Tercan esnafını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kısa bir süre hasbıhal ettikten sonra Tercan, Mercan ve Çayırlı Belediye Başkan adaylarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan Çakır "Tüm Türkiye de olduğu gibi Tercan da istikrara ve geleceğe dair umutlar canlı. Özellikle Tercan yapılan hizmetlerin ötesin de bir hizmet beklentisi içerisinde. Biz her şeyden önce 2009-2014 yılları arasında hizmet veren belediye başkanı ve arkadaşlarına vermiş oldukları çalışmalara teşekkür ediyoruz. Ak Parti'nin Belediye Başkan adayı Karabey Atıcı Beyefendi görevi üslendiği takdirde gerekli birikime sahip olduğuna inanıyorum. Tercanlı hemşerilerimizin geleceğe dair beklentilerine cevap verecek merkezi hükümet ile bütün konularda örtüşecek bir yönetici olacağını düşünüyorum. Ben ve arkadaşlarım her türlü desteği bu güne kadar verdiğimiz gibi bundan sonra da vereceğiz.  Her şey Türkiye için diyerek tekrar Tercan'ın kurtuluşunu kutluyorum." Dedi.
Tercan Belediye Başkan adayı ise seçimlerde başkan oldukları takdirde insan odaklı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Ziyaretlere, Ak Parti Mercan ve Çayırlı Belediye Başkan adayları da katıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi