Tercan'ı tanımaya çalıştığını söyleyen İlçe Müftüsü Abdülhamid  Eşmeli, müftülük olarak görevlerinin din hizmetini en güzel şekilde insanlara vermek olduğunu belirterek, Tercan'a gerek imam hatip görevlileri gerekse Kuran kursu hocaları ile birlikte bu hizmeti en güzel şekilde yürütmeye gayret edeceklerini söyledi.

Diğer kamu ve kurumlar, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte işbirliği içerisinde çalışarak Tercan'a hizmet edeceklerini dile getiren İlçe Müftüsü Eşmeli, şunları söyledi: " Tüm diyanet personellerimizle Tercan'ımıza en iyi din hizmetini verme gayreti içerisinde olacağız. Diğer kurumlarımızla iş birliği içinde çalışarak din hizmetini başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her katmanına ulaştırabilmek için çaba sarf edeceğiz. Şuanda göreve yeni başlamamız nedeniyle ilçemizi, insanlarımızı tanımaya çalışıyoruz. Tercanlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni ve Mevlid-i Nebi haftalarını tebrik eder, bütün kardeşlerimize ahlakı Kur'an olan Hazreti Muhammed'in örnekliğinde güzel bir hayat yaşamalarını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."dedi

Abdülhamid Eşmeli Kimdir.

ÖZGEÇMİŞ Abdülhamid EŞMELİ, 1975 yılında Sakarya’da doğdu. İlkokulu Sapanca’da, ortaokulu Sakarya’da ve Liseyi İstanbul’da okudu. 1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Psikolojisi bilim dalında “18-30 Yaşlar Arası Genç Yetişkinlerdeki Ahlakî Sorunların Psiko-sosyal Açıdan Tahlili” adlı teziyle 2002 yılında Yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında da İngiltere’de Universtiy of Birmingham’da Theolgy Faculty’de “Religion and Culture” Bölümünde “Role of Religious Education in Cultural Integration” MA teziyle ikinci Mastırını başarıyla bitirdi. Eşmeli, 08.01.2001 tarihinde Bilecik’te vaiz olarak göreve başladı. 2002 yılında İstanbul vaizliğine atandı. Aynı yıl İstanbul Haseki Eğitim Merkezi ihtisas kursuna başladı. 2005 yılında 30 Aylık müftülük ihtisas eğitimini başarıyla tamamladı. Akabinde İstanbul Ümraniye - Çekmeköy vaizliği yaptı. 2007 yılında Tekirdağ Eğitim Merkezine Eğitim görevlisi olarak atandı. 2011 yılında Muş’un Bulanık İlçesine Müftü olarak tayin oldu. 27.12.2011-03.09.2015 tarihleri arasında İtalya Milano Din Hizmetleri Ataşesi olarak çalıştı. İtalya Milano Din Hizmetleri Ataşeliğinden sonra bir yıl Afyon ili Evciler ilçe Müftüsü olarak görev yaptı. Eğitim vb. sebeplerle kendi isteği ile atandığı Sultanbeyli Müftülüğünde halen İlçe vaizi olarak görev yapmaktadır. Yaklaşık 8 yıl vaiz, 4 yıl Eğitim Görevlisi, 4 yıl Ataşe ve 2 yıl Müftülük yapan Eşmeli; İngilizce, Arapça ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve beş çocuk babasıdır.

Editör: Doğu Gazetesi