Projenin amacı hakkında bilgi veren Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan "Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın artırılması ve geliştirilmesi, toplumsal huzur, refah ve kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, istihdamda ihtiyaç duyulan insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan projenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Ülke düzeyinde başlatılan "Gönül Elçisi Projesi"nin hedef kitlesinin kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ile diğer (Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) olduğunu ifade eden Doğan, 'Gönül Elçisi' olarak tanımlanan bireylerin, hiç kimseden maddi karşılık beklemeden, yakın çevresi dışındaki dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışacağını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu projenin hedeflenen amaca ulaşması için tüm halkımızın işbirliği ve dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Gönüllü çalışmanın esası olan sosyal ilişkiler; bireylerin gelişmesi, toplumun kalkınması ve refahı için kritik öneme sahiptir. Gönüllülük; yoksulluğun sonucu olarak ortaya çıkan sosyal dışlanmayı azaltmaktadır. Aynı zamanda gönüllülük; kadın, çocuk, yaşlı, engelli, yoksul, gibi sıklıkla dışlanan nüfus gruplarının topluma dâhil olmasının bir yoludur. Özellikle dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan bu nüfus gruplarının topluma entegrasyonunda gönüllülük bakış açısı ve gönüllü kişilerin (Gönül Elçilerinin) önemli bir rolü bulunmaktadır
Gönüllülük; insanları mutluluğa ulaştıran, kapsamlı, güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Gönüllülük, bir medeniyet göstergesi olarak; maddi ve manevi gücün, birlik ve beraberliğin sembolüdür.
Bizi biz yapan insani değerleri yaşattıkça, sevgiyi, şefkati, merhameti paylaştıkça gücümüzün artacağına inanıyoruz. Biz tarih, kültür ve dini değerlerimiz doğrultusunda; insana hizmeti, kendimize düstur edinmiş bir milletin torunlarıyız. Geçmişimizden aldığımız güç ve enerjiyi geleceğe taşımak için bugünden sorumluluk almak düşüncesiyle sizleri "Gönül Elçisi" olmaya davet ediyorum” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi