Erzincan’da meydana gelen trafik kazalarının yüzde 55’i gibi bir oranın kontrolsüz kavşaklarda, meydana geldiğini ifade eden Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu, bu kapsamda kazaların en aza indirilmesi adına yapılan uygulamalarda sürücülere bilgilendirme adına 15 bin el broşürü dağıtılacağını söyledi.

Ömercioğlu; “Ali Cemali Caddesi üzerinde yaklaşık 15 günden beri başlatmış olduğumuz uygulamayı sizlere tanıtacağız. İlimizde ki trafik kazalarını analiz ettiğimiz zaman kontrolsüz kavşak dediğimiz, trafik lambasının bulunmadığı, trafik polisinin bulunmadığı 4 yolda yandan çarpma şeklinde meydana gelen kazalardır kontrolsüz trafik kazalarımız. İlimizde meydana gelen trafik kazaların yüzde 55’i kontrolsüz kavşak kazasıdır. Bu nedenle kazaları önlemek adına trafik şube müdürlüğümüz olarak bilgilendirme faaliyetine başladık. Bununa ilgili broşür hazırladık. Uygulamalar esnasında sürücülerimize tek tek ulaşıp, önce bilgilendiriyoruz anlatıyoruz, arkasından da broşürümüzü dağıtıyoruz. Bütün sürücülerimizden bizlere bu konuda destek olmalarını istiyoruz. Kural ihlalinin olmadığı yerde kazaların azaldığını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca yine okul önlerinde bu tür kavşaklarda sürücülerimizin kesinlikle hız yapmamalarını istiyoruz. Burada hız ve kontrol kavşak kazası üzücü sebeplere netice verebilir. Bu nedenle sürücülerimize tek tek ulaşmayı düşünüyoruz. Sürücülerinden bu konuda hassas olmalarını istiyoruz” dedi.

Uygulama sırasında sürücülere, kontrolsüz kavşaklarda geçiş üstünlüğünün kimde olduğu sorunu sorduk. Sürücülerin yüzde 90’ı, yönetilen sorulara doğru yanıt verildi.

Editör: Doğu Gazetesi