Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Atatürk Mahallesi Nermi Tombul Caddesi üzerinde yapılacak olan yeni hizmet binasının temel atma töreni yapıldı.

Temel atma töreninde konuşan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu şunları söyledi; “Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak göreve gelmeden önce, planladığımız projelerimizden biri de Erzincanımıza, ilimize yakışır bir Ticaret ve Sanayi Odası binası kazandırmaktı. Çok şükür nasip oldu. Temelini bugün atıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar kaba inşaatı bitmiş olacak. Bu projeleri gerçekleştirirken de Ticaret ve Sanayi Odasının bütçesi, zorunlu ödemeleri çıktıktan sonra yaklaşık 800 bin civarındaydı. Bizler, Odamızın sınırlı bütçesini en verimli şekilde kullanarak öncelikle şehrimize 3 adet yeni okul kazandırdık, şimdi de yeni hizmet binamızı yapıyoruz. Yaptığımız okulların maliyetini bu sene yapılan okulların maliyeti ile hesaplarsak 76 milyon liralık 3 adet okul binası yaptırıp bitirmiş olduk. Yeni hizmet binamızı da güncel fiyatlarla hesaplarsak, Odamıza yaklaşık 80 milyonluk bir gayrimenkul kazandırmış olacağız.

Binamızı bitirdiğimiz zaman aylık 100 bin lira kira gelirimiz olacak. Ayrıca çatısına da güneş enerjisi planlıyoruz. Güneş enerjisini de yaptığımız zaman buradan da ayrıca 100 bin lira gelirimiz olacaktır.

Yapmış olduğumuz projeleri, Odamızın kasasından tek kuruş çıkmadan, doğru planlama yaparak gerçekleştiriyoruz. Sanıyorum ki Erzincan'da böyle bir işin riskine herkes imza atamazdı. Projelerimizi gerçekleştirirken bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendiye, Sayın Valimiz Mehmet Makas'a, Sayın Milletvekillerimiz Süleyman Karaman ve Burhan Çakır'a, Sayın Belediye Başkanımız Bekir Aksun'a, Odamız Meclisi ve üyelerimize huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni hizmet binamız, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

Temel atma törenimize katılımınızdan ötürü Odamız adına tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Temel atma törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, MHP İl Başkanı Salih Aksu, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, ESOB Başkanı Bedir Limon, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle ve davetliler katıldı.

Yapılan konuşmaların Ardından Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından dua edilerek temel atma törenine geçildi.  

Editör: Doğu Gazetesi