Erzincan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 2022 yılı 9. Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı.

Erzincan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 2022 yılı 9. Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Eğitim Müfettişleri Başkanı Selahattin Karaman, Şube Müdürlerinden Hüseyin Erol, Abdulvahap Terece, Turgut Çakmak katılımları ile gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu bu fuara, İl MEM TÜBİTAK İl Koordinatörü Adnan Erhayat Fırat, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, okul öğrencileri ve davetliler katıldı.

Fuarda sergilenen projelerin sunumunu; Okul Müdürü Fatih Ayan'ın rehberliğinde proje yürütücüsü Murat Soyhan, 63 öğrenci ve 22 danışman öğretmenin iş birliği ile gerçekleştirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ve beraberindekiler, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesince gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarı kapsamındaki tüm atölyeleri tek tek gezerek projelerin içeriği noktasında öğrenciler ile istişare ettiler. İlgili fuara ilişkin Aziz Gün: "TÜBİTAK proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi, takım çalışması, proje hazırlama becerilerini ve ortaya çıkan çalışmaları sunmaları açısından ne kadar önemli olduğuna değinmek istiyorum. Bilim Fuarlarının proje çalışmalarının sergilenmesi yanında okullara farklı bir heyecan kattığını ilimizde ilgi ve merakla gezdiğimiz bu son fuarda da gözlemledik. Okul Müdürü Fatih Ayan nezdinde, fuarın hazırlık ve organizesinde emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 23 alt proje yer aldı. Yürütücülüğünü Görsel Sanatlar Öğretmeni Murat Soyhan'ın yaptığı Bilim Fuarında araştırma türünden 12, inceleme türünden 8 ve tasarım türünden ise 4 proje çeşidi olmak üzere toplamda 24 proje sergilendi.

Editör: Doğu Gazetesi