Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu salgın sebebiyle ertelenen 2020 yılı 8. Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı Erzincan Valisi Mehmet Makas, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün katılımları ile yapıldı.

Fuara Erzincan Valisi Mehmet Makas, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul müdürleri, öğretmenler, okul öğrencileri ve davetliler katıldı. Fuarda sergilenen projelerin sunumunu Okul Müdürü Ercan SAK'ın rehberliğinde proje yürütücüsü, 75 okul öğrencisi, 21 danışman öğretmen gerçekleştirmiştir. Birçok öğrenci velisinin de katılım sağladığı fuarda pandemi koşulları sebebiyle katılımcılar grup şeklinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilerek salona alındı.

Yürütücülüğünü Matematik Öğretmeni Vural Çukadar'ın yaptığı Bilim Fuarında araştırma türünden 10, incelemeden 5 ve tasarım türünden 10 proje çeşidi olmak üzere toplamda 25 proje sergilenmiştir. Tematik alt proje alanlarına göre ilgili fuarda; Ekolojik Dengeden 4, Kültürel Miras ve Değerler Eğitiminden beşer, Algoritma ve Robotik ve Kodlamadan ikişer, Biyotaklit, Biyoçeşitlilik, Görsel ve İşitsel Sanatlar, STEM, Yenilenebilir Enerji, Bilim Tarihi ve Felsefesinden birer proje sergilendi.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Bilim fuarları sayesinde farklı disiplinlerde proje kültürünü küçük yaşlarda öğrenip ileriki yaşlarda bilimsel çalışmalar yapılmakta. Öğrencilerimizin soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu proje kültürü okulumuzda her sene katlanarak devam etmektedir. Bu sergide emekleri olan değerli idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin kıymetli çalışanlarına teşekkür eder, başarılar dilerim." dedi.

Fuarda aynı zamanda Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu Teknoloji Tasarım öğretmeni ve İl Zümre Başkanı olan Süheyla GÜL ve Rafet Yılmaz'ın koordinasyonunda ildeki bütün Teknoloji Tasarım öğretmenlerinin ürünlerinin sunumu yapıldı. Açılışını Vali Mehmet Makas ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün yaptığı sergi il düzeyinde idareci, öğretmen, öğrenci ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Editör: Doğu Gazetesi