Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşerek TÜİK’in çalışmaları hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Ahmet GÜR yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi.
“Türkiye İstatistik Kurumu, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca çeşitli konularda sayım ve anket düzenlemek ve sonuçlarını kullanıcılara sunmakla yükümlüdür.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, işyerlerine yönelik olarak yapılan araştırmalarımız daha önce internet üzerinde geliştirilen çeşitli uygulamalar yoluyla ve ayrıca e-posta ve kağıt ortamında yapılmakta iken, dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla ve Türkiye İstatistik Kanunun 8. maddesindeki hükmü çerçevesinde, işyeri bazındaki araştırmalarımızın bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verilmiştir. Yani;
1.      Türkiye  İstatistik  Kurumu (TÜİK) işyerlerine yönelik yaptığı araştırmalarını firmalara doğrudan veri girişi yaptırarak artık web sitesi üzerinden gerçekleştirecektir. Firmalar, TÜİK’in hayata geçirdiği web uygulamalarına şifrelerini girerek anketleri yanıtlayacaklardır.
2.      İşyerlerinden kağıt ortamında veri toplanmayacaktır. Gelecek yıllarda hane araştırmalarının da internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. İnternet erişimi olmayan yerler de ise kurumumuzun sağlayacağı anketör ve 3G modemimizle çalışmalar yapılacaktır.
3.      İşyerlerine ait araştırmaların verisinin tamamıyla internet üzerinden derlenmesi Kurumumuz açısından bir milattır ve son derece önemli bir aşamadır.
Bölge Müdürlüğümüze bağlı Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde ki işyeri araştırmalarının web üzerinden yapılmasına yönelik olarak;
•       İşyerlerine resmi yazıyla bir mektup gönderilmiştir. Bu mektup, çalışmanın amacını, uygulamanın nasıl yapılacağını ve aynı zamanda kullanıcı adı ve şifresi ile yasal dayanağı içermektedir.
•       İşyeri ziyareti: Bu ziyareti teknik personelimiz ve anketörlerimiz gerçekleştirmektedir. Bu ziyarette işyerlerine web uygulaması hakkında bilgi verilmektedir. İlk veri girişi de personelimizle birlikte uygulamalı olarak yapılmaktadır.
•       Uygulamada karşılaşılan problemlerin çözümü için irtibata geçilecek iletişim bilgileri sistemde mevcut olup, aynı zamanda broşürlerimizde hazırlanmaktadır. Sorun olduğunda geri dönüş yapılarak anlaşılmayan yerler tekrar iş yerlerine anlatılacaktır.

AYLIK HİZMET SEKTÖRÜ İŞYERİ EĞİLİM ANKETİ
AYLIK PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ İŞYERİ EĞİLİM ANKETİ
AYLIK İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞYERİ EĞİLİM ANKETİ
AYLIK  SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İSTATİSTİKLERİ
AYLIK PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ ANKETİ
AYLIK  SANAYİ ÜRETİM ANKETİ
YILLIK SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ANKETİ
ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ İSTATİSTİKLERİ
YAYGIN EĞİTİM FAALİYETLERİ ARAŞTIRMASI
YAZILI MEDYA ARAŞTIRMASI
SANAYİ HİZMET KURULUŞLARI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME FAALİYETLERİ ARAŞTIRMASI
FİNANS VE SİGORTA FAALİYETLERİ ANKETİ
SİGORTA ACENTELERİ, EKSPER, BROKER, ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFLERİ ANKETİ
RADYO VE TELEVİZYON KURUMLARI İSTATİSTİKLERİ
 DÖVİZ BÜROLARI ANKETİ
YILLIK SANAYİ ÜRÜN (PRODCOM) İSTATİSTİKLERİ
YAPISAL İŞ İSTATİSTİKLERİ SANAYİ VE HİZMET İSTATİSTİKLERİ
ÜÇ AYLIK İNŞAAT SEKTÖRÜ ANKETİ
 ÜÇ AYLIK SANAYİ İSTİHDAM ANKETİ
ÜÇ AYLIK TİCARET VE HİZMET SEKTÖRÜ ANKETİ

Web uygulamaları üzerinden araştırmaların yanıtlanmasının ne kadar önemli olduğunu, istatistiki veri toplamada çıtamızı bir üst seviyeye çıkarmamızın ve etkinliğinin işyerlerimize ve bize bağlı olduğunu ifade ederken, çalışmaya verecekleri katkılar ve gösterecekleri yakın işbirliği için Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, üyeleri ve temsilcilerine teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi