Türk Yıldızları, Erzincan'da nefes kesen bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Erzincan'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Türk Yıldızları tarafından gerçekleştirilen gösteri adeta nefesleri kesti.

Yaklaşık 1 saat süren gösteride pilotlar gökyüzüne ay yıldız çizerek gösterilerine başlarken izleyiciler yapılan gösteriyi nefeslerini tutarak izledi.

Gösteri uçuşu sonrası konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas: "Bugün Erzincan yine güzel ve heyecanlı bir günü yaşıyor. Özellikle üniversitemizin bahar şenlikleri kapsamında Türk Yıldızlarının bir gösteri uçuşunu izledik. Bundan 3-4 ay önce de kurtuluş ile ilgili Solo Türk'ün gösteri uçuşunu izlemiştik. Bu gösteriler can Erzincan'ımıza ayrı bir heyecan katıyor. Türk Yıldızlarının sloganı şöyleydi 'başınız dik gözünüz göklerde olsun' diye bir slogan ile girdiler bugün buraya. Başımız dik gururluyuz. Şerefimizdir. Dosta güven düşmana korku veren bir gösteriyi izledik. Özellikle tüm Türk Yıldızları ekibine, Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Savunma Bakanlığımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bize bu günü yaşatan can Erzincan'ımıza bu güzel gösteriyi sunan rektörümüzü de ekibi ile tebrik ediyoruz. Bundan bir yıl önce hazırlıkları yapılmış. Bugün de çok güzel bir gösteriyi hep birlikte izlemiş olduk" dedi.

Bahar şenliklerinin düzenlendiği Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, ise: "Erzincan'ımızda bugün çok güzel bir gün geçiriyoruz. 30 yıldır göklerde ki gururumuz olan Türk Yıldızları şehrimize gelerek çok güzel bir akrobasi gösterisinde bulundular. Türk ordusunun övünç kaynağı olan Türk Yıldızları ülkemizde 30 yıldız boy göstermekte olup 490'ıncı gösterisini şehrimizde yaptı. Bu gösterinin bizlere verdiği gururu, ülkemize verdiği gururu Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü göstermesi açısından bizim için çok önemli olduğunu söylemek istiyorum" diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi