Turkcell, mobil teknolojiler konusunda sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimini Erzincan Üniversitesi öğrencilerine aktaracak. Erzincan Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu Turkcell, Üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan son sınıf öğrencilerine “Mobil İletişim Teknolojileri” dersi verecek. Mobil iletişim teknolojileri alanında öğrencilerin mesleki yeterliliklerine katkı sağlamanın hedeflendiği dersler 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde işlenecek.

Farklı uzmanlıkları kapsayan “Mobil İletişim Teknolojileri” dersi,  Sinyal Teorisi, Temel Mobil İletişim, Genel GSM Mimarisi, Doğrulama ve Güvenlik, Çekirdek Ağ Mimarisi, Genel UMTS Mimarisi, Genel LTE Mimarisi, Radyo Şebeke Planlama ve Optimizasyon, IP Taşıyıcı Sistemler, IP Taşıyıcı Sistemler Lab Uygulaması eğitimlerinden oluşuyor. Ders için yapılacak sınavlarda başarılı olan öğrenciler Turkcell Akademi tarafından sertifika almaya hak kazanacak.

Turkcell Akademi

Turkcell Grubun kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi,  bünyesinde yürütülen “Üniversite - Sanayi İşbirlikleri” ile Türkiye'de ve dünyada konularında lider birçok seçkin üniversiteyle teknoloji, inovasyon, girişimcilik, marka yönetimi, mobil pazarlama, müşteri yönetimi, pazar araştırmaları, liderlik gibi konularda birçok akademik araştırma ve projeyi desteklemekte ve ortak programlar hayata geçirilmekte. Turkcell Akademi aracılığıyla 2012 yılından bu yana sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek için gerçekleştirilen Turkcell Akademi’nin kurumsal bilgi ve tecrübesiyle hazırlanan dokuz sertifika programıyla, 14 üniversitede yaklaşık 10.000 öğrenciye erişilerek bilişim sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıldı.

Editör: Doğu Gazetesi