Nisan ayının yedisinde başlayan ve ilçe takımlarının yer aldığı Turnuva beş hafta sonunda tamamlandı. Şampiyonluk maçının tamamlanmasının ardından ödül töreni yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz şunları söyledi: “Bu Turnuvayı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu’nun maddi ve manevi desteği ile gerçekleştirdik. Kendisine huzurlarınızda Ankara’daki Erzincanlılar namına teşekkür ediyorum. Ankara ERSİAD bizi cesaretlendirmiştir. Erzincan kavramı ile bir araya gelen ve geniş bir gençlik kitlesinin içinden emek harcayarak takım kuran Takım kaptanlarımıza, beş hafta boyunca dostane mücadele veren futbolcu arkadaşlarıma, Takımlarımızı yüreklendiren, takımlarını teşvik eden seyirci hemşerilerime, Erzincan ilgisini sürdürecek küçük kardeşlerime teşekkür ederim. Şehrimize olan ilgimiz bu şekilde sürdürülecektir” dedi.

Daha sonra Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu hemşerilerimize hitap etti. Konuşmasının başında derneklere, tüm takım ve futbolculara ve hemşerilerimizin ilgisine teşekkür eden Aksu şöyle dedi.

Sizler olmasaydınız birlik, beraberlik olmazdı. Uzun zamandır Ankara’da böyle büyük bir birliktelik olmamıştı. Allah nasip ederse, sizlerde de bu şevk olduğu müddetçe bu çalışmaları devam ettirelim. Ben buraya geldiğimde Erzincan’a gitmiş gibi oldum. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin.  Bu gece Ramazan ayına giriyoruz. Allah Ramazan ayını hayırlara vesile kılsın. Gelecek yıl daha geniş katılımla inşallah bu turnuvayı yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmalardan sonra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu’ya Turnuvaya katkısından dolayı ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz tarafından plaket verildi. Turnuva’da birinci olan Çayırlı’ya şampiyonluk kupasını Sayın Sinan Aksu verdi. Turnuva İkincisi Tercan’a kupasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müşaviri Sayın Salih Eğinlioğlu, Üçüncü İliç’e kupayı Ankara ERSİAD Başkanı Sayın Tevhit Tavşanoğlu verdi. Centilmen Takım Kemah’a  kupasını Sayın Mehmet Kaya takdim etti. Turnuva’ya katılan Erzincan Merkez, Refahiye, Üzümlü ve Kemaliye takım oyuncularına teşekkür belgesi ve madalya verildi.

Hemşerilerde ve futbolcularda  büyük bir sevinç gözlenen ödül töreni sonunda dostluğun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yemeğe topluca geçildi.

Editör: Doğu Gazetesi