Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, bölgede Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzincan ve Erzurum'da iç turizmi geliştirme adına çalışmalar yapacaklarını, şehrin canlanması için ellerinden geleni ortaya koyacaklarını söyledi.
Ulusoy, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Hakan Urvasızoğlu, TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Emre Durmazpınar, BYK üyeleri İshak Karadaş ve Faruk Ayaydın ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması için gerekeni yapacaklarını belirtti.
Başaran ulusoy açıklamasında; "Bu bölgede Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzincan ve Erzurum'da iç turizmi geliştirme adına çalışmalar yapacağız. Şehrin canlanması için elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi.
Sekmen de TÜRSAB'ın ülkenin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve Türk ekonomisine katkı sağlayan ve Türkiye'de turizmin gelişmesine öncü olan kurumlardan biri olduğunu vurguladı.
Kurum olarak tarihi eserlerin korunması, aplikasyonu ve bakımıyla ilgili önemli adımlar attıklarını ifade eden Sekmen, "Özel bir birim kurduk. Turistler geçmişte olanları incelemek için kentlere gelir. Bu yüzden her zaman tarihin geçmiş kalıntılarını korumayı esas alıyoruz" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi