Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası için velilerin desteği ile hazırlanan bölgelerimize ait yöresel ürünlerin sergilendiği serginin açılışı, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün katılımıyla yapıldı.

Aziz GÜN ve Şube Müdürleri, açılış öncesinde, Binali Yıldırım Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri, konuklara kısa bir müzik dinletisi eşliğinde ve görevli sınıfın öğrencilerinin, yöresel oyunlarımız ve yöresel kıyafetlerimiz ile hazırlanan gösterilerini izlediler.

Serginin açılışını yapan Aziz Gün, "Bireylerin ve toplumun refahını, mutluluğunu artırıcı alanlarda en etkili, en verimli yatırım yapma bilincini ve gücünü kazandırmak amacıyla Mimar Sinan Anaokulumuzun hazırlamış olduğu Yerli Malı Haftası etkinliğinde öğrenciler, öğretmenler ve velilerimizle el birliği ile hazırladığı bu sergi için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Yasemin Sezen Korkmaz, yapmış oldukları bu Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili olarak, "Kurtuluş Savaşı sonrası, yaşanan yokluk günlerinde Atatürk ve arkadaşları, kendi kendimize yetecek bir ekonomiye sahip olmak arzusundaydılar. Yabancı mallar yerine, kendi ürettiklerimizle yetinmenin gereğini halka anlatmak istiyorlardı. Okullarımız, 1946 yılından itibaren 12 Aralık'la başlayan haftayı Yerli Malı Haftası olarak kutlamaya başladılar. 1983 yılında bu haftanın adı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası oldu. Bundan dolayı, Mimar Sinan Anaokulu olarak; Bu haftada öğrencilere ve öğrenciler aracılığı ile bütün velilerimize tutumlu olmayı, ülkemizdeki malları kullanıp millet olarak kalkınmayı ve bunların ne kadar önemli olduğu anlatarak, velilerimizin katkılarıyla bölgeler sergimizi hazırladık. Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulayarak çocuklarımıza tutumlu olmayı aşıladık. Çünkü tutumlu olma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünmemiz gerektiğinin bilincini vermeye çalıştık. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüklüğünden bahsederek okulumuzda kendi bölgelerimizi tanıttık. Bölgelerimizin ne ile üretimde önde olduğu ürünleri tanıtarak bunların öneminden bahsedildiğini, yerli üretim olan ürünlerimizin barkodlarını öğrendiklerini ve pekiştirmek için drama yaparak hayata hazırladık." dedi.

Aziz Gün ve beraberindekiler, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası için yapılan bu etkinliğe teşekkür ederek ve başarı dilekleriyle okuldan ayrıldılar.

Editör: Doğu Gazetesi