Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu “Birtakım engellere rağmen hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, unutulmasın ki toplumumuz için birer güç kaynağıdır. Ayrıca unutulmasın ki hepimiz birer engelli adayıyız.” Sözlerini belirterek, Uzman Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yunus Kılıç’a plaket takdim etti.
Mutlu açıklamasında: “1992 Yılında Birleşmiş Milletlerin Aldığı Kararla 3 Aralık Günü Uluslararası Dünya Engelliler Günü İlan edilmiştir. Bugün Sağlık, Eğitim, Sosyal Güvenlik, İstihdam gibi Temel Sorunlarda Engelli Vatandaşlarımız için Büyük Fırsat Eşitsizlikleri Yaşanmaktadır. Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarına Çözüm Üretmek İnsanlık Borcunun Yanında, Çağdaş Toplum Olmanın da Gereksinimlerindendir. Yaşadıkları Bedensel ve Duyusal Engellere Rağmen Hayatlarını, Ekonomik ve Sosyal Yaşantılarını Hatta Toplumdaki Varlıklarını Devam Ettirme Konusunda Büyük Mücadele Veren Engelli Vatandaşlarımızın, Toplumdaki Diğer Bireyler Kadar Eşit Haklardan Faydalanabilmesi için Hepimize Ayrı Ayrı Görevler Düşmektedir. 
Engelleri Görmezden Gelmek, Onları İşlerimize Mani Olan İnsanlar Olarak Görmek, En Büyük Engeldir. Toplumsal Görevlerin Yerine Getirilmesi ile Elde Edilecek Olan Tek Başarı, Engellerin Ortadan Kaldırılması Olacaktır.
Engelli Olmak Sadece Engelli Olanların Değil Toplumun Ortak Sorunudur. Bu Durum, Hepimizin Bir Gün Engelli Olabileceğini Unutmadan Çözüm Üretilmesi Gereken Bir Konudur. Bu Düşüncelerimle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Toplumumuzun Engelli Vatandaşlarımızın Sorunlarını Dinleyeceğine, İstekleri ve İhtiyaçları Konusunda Daha Duyarlı Olacağına İnanıyor, Başta Fikir ve Düşüncelerdeki Engellerin Aşıldığı Bir Dünya Diliyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi