Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu ise yaptığı açıklamasında: “Bugün Türk Milleti ve Müslüman Âlemi için önem derecesi yüksek olan bir günün idraki içindeyiz.İki cihan güneşi, Allah Resulü Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in mübarek ordusu ile Mekke’yi Fethi’nin yıldönümünü 1383’ncü kez şükürlerimizle kutlamakta, o mübarek orduyu ve Sevgili Peygamber Efendimizi saygı ve büyük bir minnetle anıyor, dualarımızla müteşekkirliğimizi bildiriyoruz.
            Bugün, Yüce Allah’ın “Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım” dediği kâinat efendisi İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v.)’nın önderliğindeki ordunun Kâbe’yi putlardan arındırdığı, Mekke’yi İslamiyet ile tanıştırdığı günün, Mekke halkının hoşgörü ile tanışmasının yıldönümüdür. Kâbe’ deki ilk hutbesinde herkesi serbest bıraktığını, onları Allah’ın affedebileceğini söyleyen Allah Resulü, mütevazılığın zirvesinde tüm dünyaya hoşgörü ve adalet dersi vermiştir. Kendisini taşlayan müşriklerin de içinde bulunduğu düşman ordusunu azat etmiştir. Böylelikle şanlı tarihi şerefli zaferlerle dolu İslam Tarihi bir zaferle daha tanışmış olmuştur.
Bugün aynı zamanda Türk-İslam Âlemi’nin fikir atalarından Değerli Seyyid Ahmed Arvasi Hocamızın Hakk’ın Rahmetine kavuştuğu günün de sene-i devriyesini hüzün içerinde geçirmekteyiz. “İslam dünyasını esareti altına almak isteyen şer kuvvetlerin ilk hedefi her zaman Türk Devleti ve Türk Milleti olmuştur.” Sözü ile tarihe altın harflerle kazınmış bir teşhiste bulunmuş, biz yeni nesillerine ve bizden sonraki nesillere İslam Sancağı’nın ilelebet bekçisi olmaya baş koymuş yüce bir milletin fertleri olduğumuzu hatırlatan Saygıdeğer Hocamız Seyyid Ahmed Arvasi eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getirmiş, bilgi ve birikimlerini öğretebildiği herkese öğretmeye gayret göstermiş, sesini duyurabildiği her yere birikimleri ile ışık tutmayı amaçlamıştır. 
Bu eğitim aşkındandır ki; ruhunu teslim ettiği anda yine daktilosunun başında olduğu herkesin malumudur.“ Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şahadete susamış bir Ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilmediğini yazmak zorunda kalacaktır.” vecizesi ile tarihe bir kandil daha yakmış, bugünlere de ışık tutmayı ihmal etmemiştir. Özellikle  son zamanlarda ülke gündemimizi meşgul edilen olaylardan da anlaşılacağı üzere, Ülkücü Hareket bazı kimseler gibi bakan evlatlarına değil, her zaman vatan evlatlarına hizmet etmiş ve kendisini yüce Türk Milleti’ ne adamıştır. Şanlı tarihimiz yeri gelmiş acı kayıplarımıza, yeri gelmiş büyük zaferlerimize ve yeri gelmiş vatan ve milletimizin bütünlüğüne ihanet etmeyi amaçlayan kişi ya da kişilerin ülke yönetimine gelmesine şahit olmuştur. Ama her zaman ne kadar zor duruma düşerse düşsün, yeri gelmiş Ergenekon’da demirden dağları eritmiş, yeri gelmiş boğazdaki zincirlere inat karadan gemileri yürütmüş bir neslin torunlarıyız. Erzincan Ülkü Ocakları olarak tüm Türk-İslam Alemi’nin, esaret altındaki tüm soydaşlarımızın 2014 yılında huzur, sağlık ve başarı içerinde olmalarını, yeni gelen yılın hayırlarla gelmesini ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’ tan niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mekke’nin Fethinde Şahadet Mertebesine Ulaşan Ashab-ı İkram’a ve fikir atamız, Değerli Hocamız Merhum Seyyid Ahmed Arvasi’ye Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. 
Editör: Doğu Gazetesi