Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programında yer alan “ÜNİLİG Spor Tırmanış Üniversiteler Türkiye Şampiyonası” 13-14 Nisan 2022 tarihlerinde Artvin Çoruh Üniversitesi’nde yapıldı.

Müsabakalara katılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kadın Tırmanış Takımı (Sümeyye Dağ, Hacire Baştuğ, Melisa Şeker ve Hatice Kutlu) Türkiye Kadınlar Kategorisi Takım Sıralamasında birinci olarak büyük bir başarı elde etti. Ayrıca kadınlar kategorisi ferdi sıralamasında Üniversitemiz Kadın Tırmanış Takımı sporcusu Hatice Kutlu Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kadın Tırmanış Takımı antrenörü Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cemalettin Budak; “takım olarak çok çalışarak geldiğimiz bu turnuvada böyle güzel başarılar elde ederek Üniversitemizin adını duyurduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Bu vesile ile sporcularımızın hepsine çok teşekkür ediyor, yeni başarılar elde etmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi