THK Erzincan Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Rıdvan Geçim tarafından 23 Aralık 2013 tarihinde verilmeye başlanan kursta 50 öğrenci Filamingo Model Uçak yapımını öğreniyor.
            Toplamda 32 saat sürecek kurs hakkında açıklama yapan THK Erzincan Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Rıdvan Geçim, 23 Aralık 2013 tarihinde başlayan kursun bir 5 Ocak 2013 tarihinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Geçim; “ Türk Hava Kurumu Erzincan Şube Başkanlığı olarak sürekli düzenlediğimiz Model Uçak kurslarımızı vermeye devam ediyoruz. Sadece yaz sezonunda verilebilen sportif havacılık kurslarından farklı olarak verdiğimiz Model Uçak kursumuz ile gençlerimiz bir hobi edinmiş oluyorlar. Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda öğrenim gören 50 öğrenciye daha önce verdiğimiz Model Uçak kursunun bir üst seviyesi olan Model Uçak Tekâmül kursunu vererek Model Uçak Sertifikası kazandıracağız. Türk Hava Kurumu olarak tüm sportif havacılık kurslarımızda olduğu gibi bu kursumuz için her hangi bir ücret talep etmiyoruz. Türk Hava Kurumu olarak gençlerimize havacılığı sevdirmek adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi