Erzincan Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı organizasyonunda düzenlenen “Ölümden Ölümsüzlüğe Vahdaniyet ve Haşir” kolaj resim sergisi geniş katılım ile ziyarete açıldı.

Ünlü Ressam ve Hattat Rafet Kavukçu’nun eserlerinin sergilendiği serginin açılış programına, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 26. dönem Isparta Milletvekili Sait Yüce, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Bediüzzaman Said Nursi talebesi Mehmet Fırıncı, Hattat ve Ressam Rafet Kavukçu, Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Hacı İsmet Yıldırım açılış konuşmasında; “Rafet Kavukçu Ağabeyimizin bu sergiyi bize gayretiyle ihsan ettiği için teşekkür ediyoruz. Hattat ve Ressam Rafet Kavukçu ağabeyimiz “Ölümden Ölümsüzlüğe Vahdaniyet ve Haşir” resim sergisinde yaratılışın ölüm ile sonlanmadığını ölümü sonsuzluk işçin bir aşama olduğunu Risale-i nur küliyyatı ışığında kapı açmaya çalışmaktadır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Daha sonra konuşan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri talebesi Mehmet Fırıncı; “Sergiyi ziyaret etmek, Erzincan’da olmak, Muhterem Rafet abinin eseri sanatçı olarak çok manidar, çok güzel oldu. Doğrusu şu serginin ölümsüzlüğü bize anlatması, burada 90 yaşında girdik bu dünyada gidiyoruz. Bu sergi ölümü yok etti yeni bir hayatın var olduğunu bize gösterdi” diyerek konuşmasını sürdürdü.

26. dönem Isparta Milletvekili  Sait Yüce ise kısa açıklamasında; “Gerçkten Erzincan’ın,Türkiye’nin  ve tüm sanat camiasının iftihar etmesi gereken muhteşem büyük bir usta kendisi Alllah ebeden razı olsun. Ameliyata girmeden önce mahkeme-i Kübra’ya bir dosya hazırlamam gerekir dedi. O dosyayı böyle hazırlamış, Çünkü orada savunma yapmayacak sadece dünyada yaptığımız güzel işler ve ameller konuşacak. Bende rabbimi tanıtmak sevdirmek için böyle bir şey yaptım dedi. Cenab-ı Hak hepimize böyle güzel dosyalarla güzel amellerle huzuruna çıkmak nasip eylesin” dedi.

Serginin açılışına katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise açıklamasında; “Ülkemizin yaşayan en büyük hattatlarından biri Rafet ağabeyinin bu sergisinde bulunmaktan ziyadesiyle memnunuz. Bu yaşında bize azmi ile, gayreti ile cesareti ile hala örnek oluyor olması ayrı bir  iftihar vesilesi bizim için. Allah bu çalışmaların karşılığını verecektir diye umuyoruz ve şükranlarımızı arz ediyoruz kendisine” diyerek duygularını dile getirdi.

Sergi 8 Kasım 2018 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Editör: Doğu Gazetesi