Toplantıya İl Millî Eğitim Şube Müdürü Muhammet Şahin, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ziya Yavuz ve usta öğreticiler katıldı

Toplantıda bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, usta öğreticilerin görev yaptıkları yerlerde arama tarama yaparak okuma yazma bilmeyen halkımızı tespit etmelerini, bunların sayısı bir kişi bile olsa bize bildirmelerini, o bir kişi için bile kurs açılacağını ifade etti. Usta öğreticilerimizin görevleri sırasında gerek kendileri, gerekse kursiyerlerin Devlet malını iyi koruma yönünde hassasiyet göstermelerini, elektrik, su, doğalgaz, temizlik malzemesi gibi ihtiyaç maddelerini kullanırken tasarruf tedbirlerini riayet etmelerini vurguladı.

Her bir usta öğreticinin aynı zamanda okullarla sıkı bir iletişiminin olduğunu, dolayısıyla kursiyerler aracılığıyla kadınların, çocukların eğitimi ve ahlaki gelişimi noktasında bir seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi. Kursiyerleri girişimcilikte önce kadın eğitimi konusunda bilgilendirilmelerini ve kursiyerlerimizin girişimcilikte önce kadın eğitimi alması gerektiğini en kısa sürede açılacak olan eğitime katılmalarını söyleyerek bu konuda hazırlanan videolar usta öğreticilere izlettirildi. Ayrıca http://oncekadin.gov.tr/ adresine girilerek eğitim sonucunda kursiyerlerin üretmiş olduğu ürünlerin bu siteden satışının yapılarak aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün usta öğreticilerine teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

 

Editör: Doğu Gazetesi