Kızılay Erzincan Şubesi tarafından Üzümlü ilçesinde kan bağış kampanyası düzenlendi. Kızılay ekibi tarafından Üzümlü Belediyesi hizmet binasına kurulan stanta belediye çalışanları ve vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Kan vermek isteyenlerin genel sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından kan vermeye uygun olan belediye çalışanları ve vatandaşlar kan bağışında bulundular. Kan bağış kampanyasına ilgi yoğun olurken kan alımı akşam saatlerine kadar sürdü.
             Başta Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım olmak üzere çok sayıda personel ve vatandaşın katıldığı kan bağış kampanyasında toplam 56 ünite kan bağışında bulunuldu.
             Kan bağışının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sertadım, Kızılay Erzincan şubesinin ilçelerinde düzenlediği kampanyaya belediye olarak kendilerinin de katıldığını belirterek, "Belediye olarak her yıl personellerimizle bu kan bağış kampanyalarına katılıyoruz. Kan verebilecek tüm personelimizde bu kampanyaya gönüllü olarak katılıyor. Kan vermek hem sağlık açısında, hem de ihtiyacı olan insanlara yardım açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Unutulmaması gerekir ki kan acil durumlarda değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu kampanyayı başlatan Kızılay şube başkanımıza ve kan vererek kampanyaya destek olana herkese teşekkür ediyorum" dedi.
             Erzincan Kızılay Kan Merkezi yetkilileri ise kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirterek “Üzümlü ilçesinde düzenlediğimiz kampanyaya belediye çalışanları ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Sürekli kana ihtiyacı olan hastaları bilmek, bir gün kendimizin veya sevdiklerimizin de bu kana ihtiyaç olduğunu düşünerek herkesi kan bağışında bulunmalıyız. Kan bağışında bulunan Üzümlü Belediyesi çalışanlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
     
Editör: Doğu Gazetesi