Erzincan Merkezinde 08 Aralık - 25 Aralık 2014 tarihleri arasında açılan 6. Dönem yüz yüze vaaz becerilerini geliştirme kursuna ise 25 kişi katılarak başarılı oldu. Kursa katılanlara İl Müftülüğünde Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından katılım belgeleri verildi. İl Müftüsü Karabayır belge töreninde yaptığı konuşmada, cami görevlilerinin kendi camilerinde yüz yüze cemaate yapmış oldukları vaazlar din hizmetlerini olumlu yönde etkilediğini ve cemaatin bundan son derece memnun olduğunu ifade etti
Din görevlilerine kursa katıldıkları için teşekkür etti. Kurs açılmasına 2015 yılında da devam edileceğini bildirdi. Yüz Yüze Vaaz Kursunu kursiyer görevlilerle birlikte yürüten rehber öğreticiler İl Vaizi Aydın Öçalan ve Hamza Çınar, kurs süresince özellikle Kur’an-ı Kerim meali ve Hadis-i Şerif'ler üzerinde yoğunlaşıldığını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan “40 hadis” kartelasındaki hadislerin ezberlenmesini uygulamalı olarak kursiyerlerden istendiğini söylediler.
2015 yılının ilk haftası olan 05.01.2015 tarihinde birinci dönem yüz yüze vaaz kursu başladı. Haftanın dört resmi iş gününde devam edecek olan kurs, 20 kursiyerin katılımıyla üç hafta sürecek ve 22.01.2015 tarihinde sona erecek. Kursun açılışında bir değerlendirme yapan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, kursun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak katılımcı kursiyerlere motivasyon anlamında tavsiyelerde bulundu.
.
Editör: Doğu Gazetesi