İftar programına; Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, bazı kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
İftar programında yetim çocuklarla yakından ilgilenen Abdurrahman Akdemir ve eşi Sema Akdemir, çocuklarla yakından ilgilenerek çocukların istek ve sorunlarını dinledi.
Yemek sonrası bir konuşma yapan Akdemir, yetim çocuklar için düzenlenen iftar programının anlam itibariyle en anlamlı iftar programlarından biri olduğunu belirterek, “İftar programlarının en güzeli ve anlamlısını gerçekleştiriyoruz. Ben bu iftar programının bütün Türkiye’de yapılmasını sağlayan, yetimlerin, öksüzlerin, toplumun en dezavantajlı grubu olan bu grubun hatırlanmasını, onların korunması adına ülke genelinde duyarlılık oluşmasını sağlayan Sayın Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” Dedi.
Konuşmasında İslam dininin yetim haklarının korunmasına yönelik verdiği öneme değinen Abdurrahman Akdemir, Kuran-ı Kerim’de 20’den fazla yerde yetimlere nasıl davranılmasın gerektiğinin belirtildiğini ifade ederek, “inancımızın üzerimize yüklediği bu sorumluluğun farkında olarak görevimiz süresi boyunca İnşaallah hep sizlerin yanında olacağız. İnşaallah herkesten o güveni, duyarlılığı hisseder ve hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmezsiniz.”
YETİMLER TOPLUMUN SİGORTASIDIR
“Dünyada 200 milyonun üzerinde yetim çocuğumuz var. Yani ergenliğe ermemiş, annesiz babasız çocuk sayısı. Kayıt dışı ile beraber bu verinin 300 milyon olduğu söyleniyor. Bu verileri göz önüne aldığımız zaman yöneticiler olarak bizlerin toplumun en dezavantajlı grubuna göstermemiz gereken hassasiyetin önemi anlaşılıyor. Sizler aynı zamanda bu toplumun sigortalarısınız. Yüce Allah’ın rahmetini, şefkatini sizler sayesinde biz alıyoruz. Sizler olmasanız biz geleceğimizden endişe duyardık.”
İL GENELİNDEKİ BÜTÜN YETİM ÇOCUKLAR GİYDİRİLECEK
“İl genelindeki öksüz ya da yetim bütün çocuklarımızı giydirme sözünü veriyoruz, harçlıklarını da vereceğiz. Bizimde böyle bir katkımız olsun istiyoruz. Bu kardeşlik iftarının bundan sonra daha da genişletilerek ilin tamamını ve her haneye yaygınlaştırılarak bunu yapılmasını ümit ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Abdurrahman Akdemir, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Editör: Doğu Gazetesi