Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Akdemir, kurum amirlerinden kurumun genel durumu hakkında brifing alan Akdemir daha sonra İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ile görüştü.
İlçe Belediye Başkanlığındaki görüşmenin ardından esnaf ziyareti yapan Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, ilçe esnafının sorunlarını ve isteklerini dinledi. İlçe Müzesi ve Kemaliye Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesinde incelemelerde bulunan Vali Akdemir, müzede yer alan eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Müze incelemelerinin ardından Vali Abdurrahman Akdemir, Kemaliye Meslek Yüksek Okulu ve hayır sever işadamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan 300 kişi kapasiteli modern öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.
Akdemir, ziyaretler kapsamında Eğin İstiklal Ortaokulunun açılış programına katıldı. Okulun açılışında konuşarak, okulun yöre mimarisine uygun bir şekilde yapıldığını, Eğin İstiklal Ortaokulunda 4 adet sınıf, 1 adet laboratuar ve 1 adet çok amaçlı salon ile modern bir okul olduğunu, kamera güvenlik sistemi ve her sınıfa internet, projeksiyon ve ses sisteminin döşendiğini, okulun eğitim öğretime kazandırılmasının çok önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirterek okulun hayırlı olması dileklerinde bulundu. Okulun açılışının ardından Vali Abdurrahman Akdemir okul bahçesine hatıra fidanı dikti.
Kemaliye ziyaretinin sonunda ilçedeki ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret eden Vali Akdemir, aile fertleri ile görüşerek ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Valilik olarak ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Sayın Valimiz, ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için İlçe Kaymakamına ve yetkililere talimat verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi