Vali Abdurrahman Akdemir’in eşi Sema Akdemir, 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve eşi Tülay Dündar’ın da katıldığı yemekte, Erzincan Valisi şehit yakınları ile tek tek ilgilenerek acılarını paylaştı, talep ve sorunlarını dinledi. Vali Abdurrahman Akdemir, şehit yakınlarına, taleplerin gerçekleştirilmesi ve sorunlarının giderilmesi için yapılacak çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.
Programda konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; “Sözlerimin başında, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. Hepsine devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz. Aziz şehitlerimizin değerli yakınları, sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi; küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık olamaz.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasında bugün hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızın aziz şehitlerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları sayesinde olduğunu belirten Vali Akdemir, bunun karşılığının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirterek, “şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, milletimizin vicdanını rahatlatma adına bizim yapabileceğimiz en önemli görevdir. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak için tam bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu vatan şehit ve gazilerimizin emanetidir. Biz vatanımızı şehit ve gazilerimizin emaneti olarak gördüğümüz kadar yakınlarını da öyle emanetleri olarak görüyoruz.”
Dini inancımıza göre şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en üst mertebe olduğunu, şehitlerin cennetle müjdelendiğini belirten Vali Abdurrahman Akdemir; “Biz buna inanıyoruz. Bu inancımız acılarımızı dindiriyor, hafifletiyor. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha asla böyle acılar yaşatmasın. Son dönemde şehit yakınları ve gazilerimizin sorunlarını çözme ve ihtiyaçlarını karşılayabilme adına çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Haklar genişletilmiş, imkânlar artırılmış şehit yakınları ve gazilerimizin insana yakışır standartta yaşamalarının gayreti içerisinde olunmuştur. Bu yapılanlar elbette sizlerin yaptığınız fedakârlığın asla bir karşılığı olamaz. Bu yapılanlar, millet olarak üzerimize düşen vazifenin en iyi şekilde yerine getirmenin gayretidir. Sözlerimin sonunda, tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun.” Şeklinde konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi