Arslantaş mesajında şu ifadelere yer verdi; "“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

Atatürk, üstün kişiliği, hedefleri ve öngörüleriyle yaşadığı yüzyıla yön vermiş en büyük devlet adamlarından biridir. O, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, gösterdiği büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş tarihî bir kişiliktir.

Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde bin yıllık şanlı mazisi, altıyüz yıllık bir cihan devletinin mirası ve medeniyet tasavvuru üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet etmiştir.

Aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığını tarihin her döneminde en zor şartlarda bile tek yürek olarak göstermiştir. İçinde bulunduğumuz dönemde de milletimizin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında vatanına, bayrağına, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıktığını bir kez daha gösteren milletimiz, Ata’sının emanetini ilelebet yaşatacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; sanayisi, altyapısı, tarımı, ekonomisi, üniversiteleri, şehirleri ve yapılan bilimsel çalışmalar ile Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleyiş aziz milletimiz ve dostlarımız için gurur kaynağı, ülkemizin gelişmesini, milletimizin birlik ve beraberliğini istemeyenler için de korku ve endişe kaynağı olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyet’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla minnetle yâd ediyorum. Bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi