Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır. Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi.

“177 yıla dayanan şanlı geçmişiyle devletimizin en köklü kurumlarından biri olan; her zaman mazlumların ve muhtaçların yanında, zorbaların ve suçluların karşısında mücadelesini sürdüren Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Polis Teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak, halkımızın can ve mal güvenliğini, huzur ve asayişi temin etmek, uyuşturucuyla, kaçakçılıkla ve terör örgütleriyle mücadele etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi pek çok onurlu görevi ülkemizin dört bir yanında özveriyle yerine getirmektedir.

Milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan Emniyet güçlerimiz, her zaman vatandaşlarımızın korkmadan başvurabileceği bir şefkat kapısı olmuştur.Halkımızın güvenle sığındığı bu şefkat kapısı, şartlar ne olursa olsunhukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı daimakendine ilke edinmiştir.

Çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyerek, gelişim ve değişim sürecine ayak uyduran Polis Teşkilatımız, şanlı tarihinin her döneminde toplumdaki huzur ve güven ortamını tesis etmesiyle Aziz Milletimizin duasını almış ve almaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, üstlendiği tüm görevlerde bizleri gururlandıran vebu onurlu görevleri büyük bir özveri ile yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bugüne kadar yürütülen her türlü mücadelede şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi