Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Mehmet Makas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır. Vali Makas mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz.

Birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşan Aziz Milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuz, vatan topraklarımız uğruna büyük mücadeleler vererek, Milli Mücadelemizi zafere ulaştırmıştır. Milletimizin istiklalinin sembolü olan bu eşsiz zafer, aynı zamanda bu toprakları yurt bilenler için bir ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda en büyük güç ve cesaret kaynağı olan Kurtuluş Savaşımız, tüm emperyalist güçlere karşı vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının, imanın ve cesaretin müstesna bir örneğidir. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Aziz Milletimizin yeniden dirilişini ve bu vatan topraklarının kışının bahara dönmesini sağlamıştır.

Milletimizin iradesinin temsil gücü bulduğu yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli birliğimizin teminatıdır. 102 yıl önce kader, kıvanç ve tasa birliğimizin harcıyla inşa edilen Gazi Meclisimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir. Büyük Türkiye ülkümüze açılan kapı olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, gelecek nesillerimize olan güveninin ve inancının da en somut göstergesidir.

Bu duygu ve düşünceler içinde sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle hayatımıza anlam katan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, TBMM’nin açılışını bizlere bayram olarak armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”demiştir.

Editör: Doğu Gazetesi