Erzincan Valisi Mehmet Makas, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Mehmet Makas mesajında şu görüşlere yer verdi;

Sevgileri, hoşgörüleri, emekleri ve fedakârlıkları ile aile ve toplum yapımızın temel direği olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Geleceğimizin inşasında öncü rol oynayan kadınlarımız, şanlı tarihimiz boyunca da hayatın her alanında en ön saflarda yer almış, devletinin ve milletinin kurtuluşu ve ilerlemesi için var güçleriyle mücadele etmiştir. Kurtuluş Savaşımızın lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez’ sözüyle kadınlarımızın verdiği mücadeleyi belirtmiştir.

Bugün de eğitimden sağlığa, spordan sanata, ekonomiden siyaseteher alanda yaptıkları çalışmalarla dünya çapında başarılara imza atan kadınlarımız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi ve gurur kaynağı olmayı başarmışlardır.Her platformda başarılı olan kadınlarımızın varlığı, devletimizin sosyal ve ekonomik alanda sağladığı gelişmeyi daha da hızlandıracaktır.

Kültür ve düşünce dünyamıza asla yakışmayan ve bir insanlık suçu olan kadına şiddet olgusu kamu vicdanını derinden incitmektedir. Şiddet başta olmak üzere kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı meselelerin çözümü için devletimiz birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.Kadınayönelik şiddete sıfır tolerans anlayışıyla bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla ve hassasiyetle sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri yetiştiren, sevgilerini ve şefkatlerini hiçbir zaman esirgemeyen, ailenin ve toplumun temel taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlarımıza mutlu,sağlıklıve huzurlu bir ömür diliyorum.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi