Erzincan Valisi Mehmet Makas, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi; “Toplum hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan basına karşı uygulanan sansür, 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılmış olup, bu vesileyle her yıl 24 Temmuz günü ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Basın özgürlüğü çerçevesinde,farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde üzerine düşen görevleri yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, temel hakların geliştirilmesinde ve kamuoyunun oluşturulmasında büyük bir öneme sahip olması nedeniyle dördüncü güç olarak adlandırılmaktadır.

Basın camiası ve özellikle yerel basın çalışanlarımız;yağmurda, çamurda, bazen canını tehlikeye atarak,mesai mefhumu gözetmeksizin özverili bir şekilde çalışarak,vatandaşlarımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmaktadır.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, görevini yerine getiren, ilimizdeki gelişmeleri objektif bir şekilde halkımıza ulaştıran ve ilimizin kültürel-sosyal gelişiminde deönemli bir rol oynayan basın mensuplarımızın çalışmaları her türlü takdire şayandır.Şehrimizin marka değerini artırmak için yaptığımız çalışmaları, festivalleri, yatırımları hem vatandaşlarımıza hem de ulusal basına taşıyan basın mensuplarımızınValilik olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, ilimizde görev yapankıymetli basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazetecilerve Basın Bayramı’nı kutlar,sağlık, huzur vebaşarılar dilerim.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi