Erzincan Valisi Mehmet Makas, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Makas mesajında şu görüşlere yer vedi; “Peygamber Efendimizin (sav) Mescid-i Haram’danMescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği Miraç Gecesi, Yüce Mevla’nın sonsuz kudretinin ve ayetlerinin Sevgili Peygamberimize gösterildiği mucizevî ve hikmet yüklü mukaddes bir yolculuğu ifade etmektedir. Bu kutlu geceye bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Eşsiz ve mucizevî bir gece olan Miraç Gecesi’nin bizler için anlam ve önemi büyüktür.Miracın manası, hikmeti ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünerek, birer izzet ve ikram fırsatı olan bu kutlu zaman dilimlerinden gerekli dersleri almak ve inananlar için Yüce Yaradan’ın katında yükselme ve yücelme anlamına gelen Miraç Gecesi’ni bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.

Milli ve manevi duygularımızı canlandıran, gönül dünyamızı güçlendiren, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren böylesine önemli gün ve gecelerin çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. İyi birer insan olmanın bilinciyle tüm yaşantımız boyunca; daha anlayışlı bir bakış sergileyerek, daha merhametli davranarak ve daha nezaketli bir dil kullanarak daha huzurlu bir dünya için çaba harcamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kıymetli Hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi