Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır. Vali Makas mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi olan Ramazanı Şerifi tamamlayarak, bir bayrama daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; insanlar arasında dayanışma ve kaynaşmanın doruğa ulaştığı neşe, sevinç, sevme ve sevindirme günleridir. Bayramlar; kardeşlik duygularının, dayanışma ve yardımlaşmanın pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği, eş, dost ve akrabaların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği müstesna zamanlardır.

Bu bayramda bayram heyecanını yaşamayan, sevincine ortak olamayan hiçbir kimse kalmamalıdır. Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin, akraba ve yakınlarımızın gönüllerini almalıyız. Gariplerin, yetimlerin, şehit yakınlarının ve gazilerimizingönüllerine dokunmalıyız. Zira bayramlar, hep beraber sevince dönüşürse hakiki anlamda bayram olur. Bunun için bayramın neşesini çoğaltmalı ve her yere taşımalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Erzincanlı Hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” demiştir.

Editör: Doğu Gazetesi