Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindeki protokol mensupları Kurban Bayramı dolayısıyla Huzurevi, Şehitlik, Terzibaba Mezarlığı, Şehit ve Gazi ailelerini ziyaret ettiler.


Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte bir dizi bayram ziyaretlerinde bulundular.


Vali Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas ile beraberindeki protokol üyeleri ve eşleri, ilk olarak Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ni ziyaret ederek, buradaki büyüklerimizin Kurban Bayramını tebrik ettiler.


Ardından Şehitlik ziyaretinde bulunan Vali Makas ve beraberindekiler şehitlikte dualar ederek, şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bıraktılar.


Şehitlik ziyaretinin ardından Terzibaba Mezarlığında bulunan manevi önderlerimiz; Terzibaba, Dede Paşa, Muhammet Beşir Efendi ve Abdurrahim Reyhan Efendi'nin türbelerini ziyaret ederek dualar eden Vali Makas ve beraberindekiler daha sonra ilimiz eski vali yardımcısı merhum Dede Musa Baştürk’ün mezarını da ziyaret ettiler.


Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra merhum vali yardımcımız Dede Musa Baştürk’ün annesi Yekta Baştürk’ü ziyaret ederek, Yekta annemizin Kurban Bayramını kutladılar.


Son olarak Şehit Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün ve merhum Gazimiz Köksal Bektaş’ın ailelerini ziyaret eden Sayın Valimiz Mehmet Makas ve beraberindekiler, Şehit ve Gazi aileleri ile görüşerek Kurban Bayramlarını kutladılar. Tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet dileyen Vali Makas ve beraberindekiler, şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve ailelerine sağlıklı uzun ömürler dilediler.

Editör: Doğu Gazetesi