Kurban Bayramının ikinci gününde Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk ve beraberindeki protokol mensupları bayram ziyaretlerinde bulundular. 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu; bayramlaşma programı kapsamında ilk olarak Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı Polis Merkezini ziyaret ederek, burada emniyet teşkilatının bayramını tebrik ettiler. Ardından Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Yaylabaşı Karakolu’nu ziyaret ederek, burada görevli rütbeli personelin, er ve erbaşların bayramlarını tebrik eden Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, tüm güvenlik güçlerinin bayramlarını tebrik ederek şehit ve gazileri minnetle andığını söyledi. Gümüşhane ilinde bölücü terör örgütleri ile güvenlik güçleri arasında an itibariyle çatışma olduğunu söyleyen Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, uzun zamandır Karadeniz’de pek çok eylemin içinde bulunmuş kırmızı listede olan bir teröristin beraberindeki iki kişi ile birlikte etkisiz hale getirildiğinin müjdesini verdi.


Jandarma karakolundaki ziyaretin ardından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaretinde bulunan Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk ve beraberindeki protokol mensupları, Tercan İlçe Müftülüğünde, müftülükte hizmetli olarak çalışan F.A’nın silahlı saldırı sonucu yaraladığı Sait Günday ile Murat Kılıç’ta ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bayramlarını tebrik ettiler. Daha sonra hastanesindeki hasta ve hasta yakınları ziyaret edilerek, istek ve sorunlarını dinleyen Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bayraklarını tebrik etti.


Ziyaret programı 100. Yıl Atatürk Huzurevi ile devam etti. Huzurevi sakinleri ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile görüşen Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, yaşlıların ellerinden öperek bayramlarını tebrik etti çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Doğu Gazetesi