Okul Çağı Çocuklarında Beslenme konulu eğitim hakkında bilgi veren Okul Müdür Ahmet Sağsöz, Okullarda uygulanmakta olan Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü tarafından öğrenciler ve velilere yönelik eğitimler verildiğini belirtti.

Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin velilerine yönelik olarak beslenme konusunda velileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Sağsöz, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin Sağlıklı beslenmenin yanı sıra  daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmek amacıyla  sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak etkinlikler düzenlemekteyiz.”dedi.

Sağlık Müdürlüğü personellerinden Diyetisyen Lefika Tufan ise yaptığı açıklamada okul çağı döneminin büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu, yaşam boyu sürecek davranışların kazanıldığı önemli bir dönem olduğunu belirtti. Büyüme süresince yeni dokuların yapımı ve enerji için daha fazla miktarda protein, vitamin ve minerallere ihtiyaç olduğunu ifade eden Tufan sözlerine şöyle devam etti. “Yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir. Bu nedenle anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Çocuğunuzun günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesine dikkat ediniz, öğün atlatmayınız. Sabah kahvaltısı çocuğunuzun okul başarısı için önemlidir. Çocuğunuzu kahvaltı yaparak güne başlatınız. Ara öğünlerde çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için meyve, ayran, süt, taze sıkılmış meyve suları, peynirli sandviç, kek veya poğaça gibi besinleri tercih ediniz. Yemeklerinizde iyotlu tuz kullanınız, iyotlu tuzu koyu renkli cam kavanozda ağzı kapalı olarak saklayınız. Tuzu yemeğe ocaktan indirmeye yakın katınız ve yemeği pişirdiğiniz kabın ağzını kapalı tutunuz. Aşırı tuz tüketiminden kaçınınız. Çocuğunuzun vücudunun düzenli çalışması için günde 1 - 1,5 litre su/sıvı tüketmesini sağlayınız. Çocuğunuzun vücut ağırlığındaki değişikliklere (şişmanlık, zayıflık) dikkat ediniz, gerektiğinde bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.” Dedi.

Verilen eğitimin ardından öğrencilere ve velilere sağlıklı beslenme ile ilgili broşür dağotıldı.

Editör: Doğu Gazetesi