Salih Erkan İlkokulu tarafından çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi maksadı ile velilere yönelik mahremiyet eğitimi verilmeye başlandı.

Salih Erkan İlkokulu Çok Amaçlı salonunda düzenlenen eğitimde Rehber Öğretmen Ümmügülsüm Çetin, ihmal ve istismarın önüne geçmek, çocukları ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla  ailelere yönelik mahremiyet eğitimleri verildiğini belirtti. Eğitimde öğrencilerin yaş gruplarına göre hazırlanmış görseller ve materyallerle ihmal ve istismarın önlenmesi kapsamında çocuklar için mahremiyetin ne olduğunu anlatıldı.

Eğitim hakkında bilgi veren Salih Erkan İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz, çocuklara yönelik ihmal ve istismara karşı bu eğitimlerin verildiğini belirtti. Mahremiyet eğitimlerinin öğrenci ve öğretmenlere yönelik olarak da yapılacağını ifade eden Okul Müdürü Ahet Sağsöz, sözlerine şöyle devam etti. “ Mahremiyet eğitimi, çocukların kendilerinin ve diğer insanların özeline saygı duyulması, bu özelin korunması, çocukların kendileri ve çevreleri ile sağlıklı sınırlar ortaya koymaları gibi konuları           içermektedir. Mahremiyet eğitimi anne ve baba tarafından verilir. Bu nedenle öncelikli olarak anne ve babalara eğitimi vermeyi uygun bulduk.”

Mahremiyet eğitiminin ardından velilerin Rehber öğretmen Ümmügülsüm Çetin’e çeşitli sorular sorular sormalarının ardın sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi