Yalınca Köyü Cemevi yapılan bağışları yardım paketine çevirdi. İl Genelinde 355 aileye gıda paketi dağıtıldı.

    Erzincan'ın Yalınca köyü Cem evi, yapılan maddi bağışları Erzincan genelinde ihtiyaçlı ailelere gıda paketi olarak dağıttı. 355 aileye içerisinde yağdan makarnaya, çaya bulgur ve pirin ve mercimeğe kadar bir çok gıda maddesi bulunan paketler, Yalınca cemevi başkanının oluşturduğu ekip tarafından dağıtıldı. 

    Cemevi başkanı Selçuk Güzel şehir merkezi de dahil olmak üzere kimlik ve ırk gözetmeksizin yapılan yardımlarla Covid19 mağduru insanların sevindirildiğini ifade etti. Güzel, cemevine ulaşan ihtiyaç sahiplerinin geri çevrilmediğini belirtti. Güvenlik tedbirleri alarak, toplumu rencide etmeden, insan onurunu kırmadan yardım yaptıklarını belirten Selçuk Güzel, "Halkımızı ayırt etmeksizin yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz ve edeceğiz."  dedi.

     "Gerek bölgemizde gerek ülke içinde ülke dışında kampanyamıza destek vermiş olan tüm canlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Bütün toplumun zor günlerden geçtiği bugünlerde Emeğini alınterini Halkıyla paylaşan tüm onurlu insanları yürekten kutluyorum. Biliyoruzki bu toplum varolduğu Sürece vicdan ve merhamet duygusu bu topraklarda var oldukça asla kimseyi darda bırakmayacağız.Çok eski zamanlarda insanlar maddi durumu iyi olmayan insanların tarlasında çalışıp onlara yardım ederlermiş onlara bir nevi destek olmak için bağında bahçesinde inşaatında hayatının her alanında onlara destek olan bu insanlar YERĞAT Olarak adlandırılırmış. Bizlerde Erzincan yalınca köyü Cemevi ailesi olarak insanlarımızın kültürümüzün değerlerimizin yaşaması için bu yolda yerğat Olmaya hazırız.Hızır darda ve zorda olanın imdadına yetişe, hızır her daim yüreğimizden merhamet ve vicdan eksik etmeye. Hızıra ne kadar inanırsanız, o kadar ona yakınsınızdır. Aşk ile."

Editör: Doğu Gazetesi