Erzincan Valisi Mehmet Makas ve İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu ve Hürriyet Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde incelemede bulundular.

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda, tamamen öğretmen ve hayırseverlerin desteği ile yapılmış olan Yaşam ve Beceri Atölyesi açılışına katılan Makas ve Gün, Okulun kütüphanesi ve yeniden düzenlenen FCL sınıflarını incelediler.

U15 Avrupa Şampiyonasında Birinci, İkinci ve Üçüncü olan öğrencilere yine okul idaresi tarafından hediye edilen dizüstü bilgisayarları takdim ettiler. Mehmet Makas ve Aziz Gün, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesinin çalışmaları hakkında bilgi almak üzere, Döner Sermeye İşletmesine ait Mutfağı ziyaret ettiler. Döner Sermaye İşletmesi hakkında açıklamalarda bulunan Aziz Gün, "Taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için beslenme ilkeleri ve kalori değerlerine göre bu mutfakta öğretmen, usta öğretici ve öğrencilerimiz tarafından yemek hazırlanmaktadır. Merkez ilçe başta olmak üzere Üzümlü, Tercan, Kemah ve İliç ilçelerimizdeki 1968 öğrencimiz bu hizmetten her gün yararlanmaktadırlar. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimine katkıda bulunan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Vali Mehmet Makas "Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm ve Otelcilik alanında eğitim sağladığı gibi taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin dengeli beslenmesi için gerekli hassasiyeti göstermektedir. Günümüzde en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve erken ölümlere yol açan kronik hastalıkların temelinde, yetersiz ve dengesiz beslenme bulunmaktadır. Dünya nüfusunun önemli bir bölümü, bu sebepten oluşan hastalıklarla mücadele eder hale gelmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı her türlü hastalıktan korumak için Valilik olarak gerekli özeni göstermekteyiz. Bu hizmetin yerine getirilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Okul Müdürü Bünyami Aktaş, Mehmet Makas, Aziz Gün ve beraberindekilere mutfak bölümlerini gezdirerek üretim maliyetleri hakkında bilgi verdi.

Editör: Doğu Gazetesi