Proje kapsamında yazarları öğrencilerle buluşturduklarını söyleyen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, bu proje ile çocuklara kitapları daha çok sevdirmeyi hedeflediklerini belirtti.  

 

Aziz Gün, çocukların en çok kütüphaneye gitmek için can atmalarını istediklerini belirterek şunları söyledi; “Bu hafta kütüphaneler haftası. Biz istiyoruz ki okullarımızda farklı birimlerimiz var, sınıflarımız, atölyelerimiz var, spor salonlarımız, bunlarla birlikte kantin ve kütüphanelerimiz var. Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz okullarımızda en çok koştuklar en çok sevdiklerin gitmek için adeta can attıkları birimimiz kütüphanelerimiz olsun. Kütüphaneler böyle işlevsel hale getirebilmek için, kitap okumak lazım. Biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak dedik ki, Erzincan’da yazarlarla okullarda öğrencilerle buluşuyor projemiz kapsamında 8 yazarımızı Erzincan’a getirelim. Çünkü geleceğin mimarları sizler olacaksınız. Burada inşallah her biriniz bir fazla kitap okursa, her biriniz yeni bir kitapla buluşursa bizim için inanın büyük bir hazine. Benim annem ilkokul mezunu. Kardeşlerimle akşamları yatarken birer tane masal anlatırdı. En çok tadı damağımda kalan bunlardı. Annelerimiz öğretici, eğitici, yol gösterici oldular.

Yazarımız sizlere birkaç şey anlatacak. Buraya geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

Erzincan’da öğrencilerle bir araya gelen Yücel Feyzioğlu, gelecekte yeni nesillerin aydınlanmasında şimdiki öğrencilerimizin büyük payı olacağına dikkat çekerek, Erzincan’da bulunmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Feyzioğlu açıklamasında; “Burada sizinle birlikte olmaktan gerçekten çok memnunum. Umut ediyorum ki sizlerde ilerde birer yazar olacaksınız. Çünkü biz bu gün varız yarın olamayacağız. Bu yaptığımız çalışmaları daha da ileri götürerek gelecek nesile ışık tutacaksınız” diyerek sunumuna devam etti.

Yazar Yücel Feyzioğlu sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

 

Editör: Doğu Gazetesi