Düzenlenen programa Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Yönetimi ve Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya'da katılarak destek oldu. 
 Alperen Ocakları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun son şiiri “Üşüyorum” ve son konuşmaları dinletilerek Kuran-ı Kerim okundu. Ara ara tekbir çeken gençler arasında gözyaşlarına hâkim olamayanlarda dikkatten kaçmadı.
            Erzincan Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Göktuğ Özcan açıklamasında; “ Bugün 25 Mart ve bugün Muhsin Başkanın şahadete yürüyüşünün 5 senesidir. Bugün Keş Dağı’nda kayboluşumuzun 5. senesidir. Bugün 25 Mart ve bugün herkese inat hepimiz Muhsin’iz. Bugün Türk milletinin kara günüdür. Bugün Türk milletinin hüzün günüdür. Bugün zaman buz tuttu. Bygün Alperenler yetim kaldı. Bugün siyasi rant beklemeden hiçbir menfaati olmayan bir avuç insanın Muhsin Başkanı kucaklayıp sahip çıktığı gündür. 25 Mart 2009’da gerçekleştirilen bu olay Muhsin Başkan’ın bizlere bıraktığı dava bilincini güçlendirmiştir. Bu dava bilincimiz ve dava bilincimiz ve hassasiyetimizle söylüyoruz ki Muhsin Başkan’a düzenlenen bu suikastın peşini asla bırakmayacağız. Bu suikastta parmağı olanlar, ihmali olanlarla elbet bir gün hesaplaşacağız. 5 yıllık bilinmeyenlerle dolu bu süreçte bizler bütün sağduyumuzu korumaya çalıştık. Ancak dün mevcut soruşturmadan 2 savcı daha alınmıştır. Yıldönümü üzerine gelen bu yeni görev değişikliği hepimizin vicdanını yaralamıştır. Ortaya çıkan ifadeler ve deliller doğrultusunda bu olayın suikast olmasına dair hiçbir şüphe kalmamıştır. Bu olayın üzerindeki tek şüpheler bu olayı düzenleyenler üzerindedir. 5 yıldır sesi çıkmayan insanların bu şüpheler doğrultusunda kaset kaosu oluşturmaya çalıştıkları görmekteyiz. Bu kaset çıkartacağız düşüncesiyle ortalığı karıştıranla 5 yıldır neredesiniz? 5 yıldır bu kaseti neden ve nerede saklıyorsunuz? Bizler elbet bu suikastta parmağı olanlardan hesap soracağız. Ama delilleri ellerinde bekletenleri de, delilleri yok edenleri de, bizleri yanlış yönlerde oyalayanları da unutmayacağız. Muhsin Başkan fazla gündemde kaldı diyenleri de unutmadık. Muhsin Başkan Keş Dağı’nda karlar altındayken Erzincan’da seçim çalışması yapan Bakanımızı da ona bizim Genel partimiz önünde teşekkür eden eski genel başkanımızı da unutmadık. Düşen enkaz üzerinden elete cihazını söküp hatıra olsun diyenleri de unutmadık. Kazadır kaza diyenleri de unutmadık. Muhsin Başkanımızın suikastı bizim namus borcumuz diyip namusuna sahip çıkmayanları da unutmadık. Mecliste bir kez bile adına ağzına almayan yol arkadaşlarımı da unutmadık. Bütün hesaplarımız ve sorularımız yarım kalmayacaktır. Hepsinin peşine düşeceğiz. Bizim hassasiyetimiz ve sağduyumuz bizim açımızdan zafiyete dönüşmüştür. Ama 5 yıldır söylediğimiz bir cümle var. Unutmak ihanettir. Unutmayacağız, unutturmayacağız ve Muhsin Başkanın evlatları Alperenler olarak ihanet edenlerin oyununu bozacağız. 5 yıldır süren sessiz çığlığımızın kıymeti anlaşılmamıştır. Yetkililere söylüyoruz. Sizler bu suikastın sorumlularını mahkeme karşısına çıkarın ya da bizler katil avına çıkacağız. Unutmayım mazlumun öç alma günü zalimin zulüm ettiği günden daha korkunç olacaktır. Biz Muhsin Başkana yakışmayan hiçbir eylem gerçekleştirmeyeceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Biz tepkimizi her zaman ve her yerde göstereceğiz” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi