Erzincan Üzümlü İlçesi AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Yeniçeri yaptığı açıklamasında; “ 1968 doğumlu, İlkokulu Üzümlü’de orta ve liseyi Erzincan İHL’de okuduktan sora, 1997 yılında Erzincan Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümünden, 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirerek lisans diplomasını almaya hak kazandım. Halen Ankara’da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Politikalar Alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmekteyim. 1989-1990 yıllarında askerliğimi yaptım. 1993 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında başladığım Kamu görevine, 2008’de Ulaştırma Bakanlığında devam ederken, 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına geçerek kuruluş sürecine katkı sağlamaya çalıştım.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Şube Müdürü olarak çalışmakta iken, sizlerden gelen talepler ve Büyüklerimle yaptığım istişareler sonucunda, Üzümlü Belediye Başkanlığına Aday Adayı olma kararı hâsıl oldu. Üzümlüye sevgimi ve Sevdamı icraatlarıyla gösterebilmek için Bakanlıktaki görevimden istifa ederek,30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçiminde Üzümlü Belediye Başkanlığına AK Parti den Aday Adayı olarak aranızdayım. Evli ve dört çocuk babasıyım.
Ankara’da Üzümlü Kültür ve Dayanışma Derneği başkanıyım. Türkiye’nin ilk hedefi 2023 ve ikinci hedef 2071’dir. Bu hedefler doğrultusunda; Üzümlü’nün hak ettiği yeri almalıdır. Bunun için, gerekli stratejileri belirleyip, Sosyo-Kültürel ve Ekonomik açıdan bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Ulaştırma Bakanlığında edindiğim tecrübeler ışığında, 5 yıllık kalkınma planlarıyla hedefi yakalama yolunda, verimli tarım arazilerimizi, tarım sanayisiyle taçlandırabilirsek bu yolda önemli bir adım atılmış olacaktır. Bizlere bu ufku açan, 80 yılda yapılamayanları 10 yılda yapan büyük usta sn. Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun en yakın çalışma arkadaşı olan Sayın Bakanım Binali Yıldırım’a buradan saygılarımı arz ediyorum. Dedelerimiz karadan gemileri yürüterek İstanbul’u fethettiler. Büyük usta ve arkadaşları da demir atları (tren) denizin altından yürütüyorlar. Onlara selam olsun. Bizler; Kıblesi Kabe olan insanlarız. Allah’ımız bir, Kur’anımız bir, Peygamberimiz bir, Sevgimiz ve Sevdamız bir, Ay yıldızlı Bayrağımız bir, Bir bir binlerce bir, bizleri birliğe çağırırken tefrikayla işimiz olmaz. Hepimiz hısım akrabayız. Kim bu ilçede taş taş üstüne koymuş veya konulmasına sebep olmuş ise hepsine müteşekkiriz. Türkiye’nin istikrarı, Üzümlünün refahı bizler için en öncelikli olan idealimizdir. Beni bu günlere getiren, varlık sebebim, Babam Hacı Hüseyin efendinin şahsında tüm büyüklerimin ellerinden öpüyor ve desteğinizi bekliyorum. Ankara’da Üzümlü denilince akan sular dururdu gönlümüzde. Ankara’nın sularıyla Üzümlüdeki hayırlı hizmetlerin devamı için, sizlerin desteğini istiyorum. Vereceğiniz bu destekle Üzümlü’yü daha müreffeh bir çizgiye taşıyacağımdan emin olabilirsiniz.Allah (c.c.) vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin. İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının bir an önce durması temennilerimizi, dua makamında yüce RAB’a niyaz ediyoruz” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi