Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda ilimizde 2- 4 Mayıs tarihleri arasında, Yeni doğan Canlandırma Programı (NeonatalResusitasyon Programı- NRP) Eğitimleri başlamıştır denildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik, Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. Özlem Göktekin Uzun’ un katılımlarıyla, Toplum Sağlığı Merkezinde başlayan eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Hirik; “Eğitimin öneminden söz ederek, eğitimi alacak hekim ve personelin sahada bebekleri yaşatmak için gösterdikleri çabada kendilerine çok yardımcı olacağı ümidinde olduğunu belirtip, kursiyerlere ve eğitim organizasyonunda görev alan NRP eğitimcileri Ebe Hatice Aydın, Hemşire Ömer Alevci, Hemşire Yusuf Küçükordu, Dr. Ufuk Bayraktar, Ebe Nurcan Mercan, Doç. Dr. Hasan Kahveci, Sağlık Memuru Erkan Haydaroğlu, Hemşire Venhar Albayrak VE Anestezi Teknisyeni Süleyman Erten’e katılımları için teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi