1939 Erzincan depreminin 79. yıldönümü sebebiyle Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şube Başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir tarafından bir seminer verildi. 
    Erzincan Millet Kıraathanesinde gerçekleştirilen seminerde 1939 yılında meydana gelen depremde yıkılan ve yeniden yapılanan Erzincan hakkında bilgilere yer verdi. 
Halil İbrahim Özdemir kurulum aşamasını tamamlayan Türkiye Yazarlar birliğinin halkla buluşma etkinlikleri kapsamında bu hafta Erzincan’da yaşanan depremleri anlattı. Her hafta konunun uzmanları tarafından değişik konularda söyleşilerin devam edeceğini söyleyen Özdemir’in  konusu “Yıkılan ve yeniden yapılan Erzincan” oldu. 
     ‘‘Erzincan, 1939 yılında geçirdiği büyük deprem felaketinden canını, malını, mülkünü kaybeden, moral çöküntüsüne düşen Erzincan insanı, buna rağmen Erzincan’ın yeniden kurulmasına azami ölçüde katkıda bulunmuştu.” diyen Özdemir Erzincan’ın 1992 yılında tekrar ağır hasarlı bir depremle karşılaştığını belirtti. Canından, evinden, barkından olan Erzincan insanının acı ve ızdırap dolu zor günler yaşadığını dile getiren Özdemir başka bir deyişle, depremden ders almamış olmanın mukadder akibeti ile karşılaşıldığını belirtti. Halil İbrahim Özdemir günümüz Erzincan’ın da teknoloji ve denetim mekanizması sebebiyle yapılardaki sağlamlığa güvendiğini de dile getirdi. 
    Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin bir sonraki toplantısı 11 Ocak 2019 Cuma günü gerçekleşecek. Cuma günkü toplantıda Prof. Dr. Ali Kandemir “Bir ülkenin bitkileri nasıl yazılır” konusunu işleyecek. Toplantı Cuma günü akşam saat 19.30'da Erzincan Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilecek.
 ‘

‘Erzincan, 1939 yılında geçirdiği büyük deprem felaketinden canını, malını, mülkünü kaybeden, moral çöküntüsüne düşen Erzincan insanı, buna rağmen Erzincan’ın yeniden kurulmasına azami ölçüde katkıda bulunmuştu.” diyen Özdemir Erzincan’ın 1992 yılında tekrar ağır hasarlı bir depremle karşılaştığını belirtti. Canından, evinden, barkından olan Erzincan insanının acı ve ızdırap dolu zor günler yaşadığını dile getiren Özdemir başka bir deyişle, depremden ders almamış olmanın mukadder akibeti ile karşılaşıldığını belirtti. Halil İbrahim Özdemir günümüz Erzincan’ın da teknoloji ve denetim mekanizması sebebiyle yapılardaki sağlamlığa güvendiğini de dile getirdi. 
Türkiye yazarlar birliğinin bir sonraki toplantısı 11 Ocak 2019 Cuma günü gerçekleşecek. Cuma günkü toplantıda Prof. Dr. Ali Kandemir “Bir ülkenin bitkileri nasıl yazılır” konusunu işleyecek. Toplantı  Cuma günü akşam saat 7,30 Erzincan Millet Kıraathanesi’nde gerçekleştirilecek.

Editör: Doğu Gazetesi